Norica Nicolai (ALDE): Sfidare! Mi-aş fi dorit din tot sufletul să nu aibă loc!
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Vicepreşedintele ALDE Norica Nicolai a declarat vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Cluj, că şi-ar fi dorit să nu fie alegeri locale pe 27 septembrie. 

'Mi-aş fi dorit din tot sufletul să nu se întâmple alegeri pe 27 septembrie, dar foamea de putere, dorinţa unor partide politice de a se consolida, de a se menţine la putere cu orice preţ, inclusiv cu riscul sfidării situaţiei sanitare a cetăţenilor români, ne va duce probabil la un scrutin pe care eu personal îl consider un scrutin ratat. O campanie electorală în care foarte puţină lume explică ce vrea să facă în viitoarea demnitate locală pe care o va obţine sau nu în alegeri, probabil o prezenţă la vot foarte scăzută', a spus Norica Nicolai, în conferinţa de presă susţinută alături de candidatul ALDE la funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca, Paul Siserman.

Nicolai spune că această campanie pentru alegerile locale este dominată de ceea ce numeşte furt de resursă umană

'Viitoarele alegeri locale vor fi total atipice în toată istoria electorală a României. Nu am mai avut în 30 de ani alegeri generate şi dominate de o teamă majoră, atât a populaţiei, de a participa la scrutinele electorale, cât şi a factorilor politici. Nu am văzut în 30 de ani o criză majoră a partidelor politice, care, în lipsă de resurse, pentru că nu au fost concentrate decât pe obţinerea puterii formale în Parlament, Guvern şi în diverse structuri instituţionale, şi nicio clipă în obţinerea unei puteri în relaţia cu cetăţeanul.' 

'Aşa se explică faptul că marea majoritate a partidelor au practicat în această perioadă un fel de furt de resursă umană în domeniul politic şi au luat candidaţii de primari de la unii la alţii, n-a mai existat nici parlamentul curat, n-a mai existat nici suspiciunea de corupţie, n-a mai existat nici doctrina politică', a menţionat liderul ALDE.

Norica Nicolai s-a referit şi la ALDE Cluj, despre care spune că înseamnă o nouă echipă, tânără, care nu a mai făcut politică.

'Din păcate, dialogul între partid şi presă nu prea a existat în aceşti ani, iar pierderea a fost a partidului. Sper că câta vreme cât voi asigura interimatul ALDE Cluj vom avea un dialog constant. (...) La Cluj, datorită unor situaţii speciale, ALDE a trebuit să se reinventeze. ALDE este în momentul de faţă o echipă foarte tânără, compusă 99% din oameni care nu au mai făcut politică niciodată', a adăugat fostul europarlamentar, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel