Data actualizării:
Data publicării:

Nor TOXIC deasupra Bucureștiului. Berceanu: Atenție, vine inversiunea termică din Sintești! - FOTO în articol

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Alertă de poluare masivă în București. 

UPDATE :

Mai mulți comisari de mediu au fost atacați cu furci, sâmbătă, de către indivizi surprinși că ardeau ilegal deșeuri în Ilfov, transmite Mediafax. Două persoane au fost reținute sâmbătă seara pentru audieri în localitatea Sintești, județul Ilfov, în cadrul unei descinderi a comisarilor Gărzii Naționale de Mediu, cu sprijinul Poliției, Jandarmeriei și IGSU, care a vizat arderile ilegale de deșeuri de lângă Capitală, anunță Ministerul Mediului.

„În cadrul intervenției, comisarii de mediu au fost atacați cu furci și alte obiecte de persoanele surprinse că ardeau ilegal deșeuri, însă intervenția promptă a luptătorilor SAS a pus capăt manifestărilor violente, făptașii fiind imediat imobilizați și reținuți. Atacul s-a produs în momentul în care echipele de permanență ale GNM, care patrulează zilnic în zonă, au surprins mai multe focare în câmp, unde făptașii ardeau cabluri electrice, anvelope uzate și alte tipuri de deșeuri, formând nori de fum dens. A fost necesară intervenția a trei autospeciale de pompieri pentru stingerea incendiilor”, arată sursa citată.

„Pentru astfel de fapte, comise în mod deliberat, nu trebuie să existe clemență, iar persoanele reținute riscă, alături de complicii lor, pe lângă amenzile primite, să plătească cu libertatea. Vom continua aceste acțiuni seară de seară, week-end de week-end, până se va înțelege foarte clar că nu ne jucăm cu sănătatea noastră. Îi felicit pe toți participanții de la acțiunea de astăzi și le mulțumesc pentru riscurile pe care și le asumă zi de zi, în lupta mafia arderilor ilegale”, declară ministrul Tánczos Barna.

Știrea inițială:

Un uriaș nor toxic, emanat de la arderea unor cabluri în zona localității Sintești, a ajuns sâmbătă seară deasupra Capitalei, din zona cartierelor Berceni și Ferentari până deasupra Palatului Parlamentului. Situația a fost semnalată de fostul șef al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu.

"Atenție, vine inversiunea termică din Sintești! Tot fumul merge către cartierul Berceni, sector 4 și mai departe, spre centru. La incendiul de cabluri se va deplasa o mașina de pompieri, în următoarele 15 minute. Așteptăm că Poliția să se autosesizeze și să solicite intervenția comisarilor din Garda de Mediu. Din păcate, infracționalitatea a revenit la "normal", cu toate că Garda de Mediu postează că este în Sintești. Au fost, dar începe meciul... Sintești este cântarul capacității politicienilor și a Guvernului de a face ceva pentru oameni. Dacă la 10 km de Parlament instituțiile statului sunt ZERO, ce să ne mai așteptăm în caz de inundații, pandemie, cutremur sau decesul poștașului?", a scris Octavian Berceanu pe pagină sa de Facebook.

Reducerea poluării sau evoluție și schimbări climatice. Bulai, întrebare CHEIE: Vrem totuși să fim împotriva evoluției planetei? Totul e cu un cost

Alfred Bulai a vorbit sâmbătă în direct la DC News și DC News TV, printre altele, și despre schimbările climatice mondiale poluare și cum este oprită evoluția planetei. 

”Este ceva extrem de amuzant în povestea cu poluarea. Ne preocupă pe noi, europenii, America, Canada, dar cel mai mare poluator din lume este China, care nu a lăsat niciodată vreo hârtie că va reduce vreo poluare. Practic noi cădem și de proști. Ăia produc foarte ieftin, pentru că tehnologiile sunt înalt poluante, apoi exploatarea forței de muncă, și noi în continuare introducem restricții. (...) Politicienii sunt prea mulți pe planetă și cum n-au idei maximizează ceea ce există pentru că dacă unul a câștigat cu ceva, vine cineva și exagerează. Și în ecologie poate o să descoperim că nici aerul natural nu e bun, cine știe... Din păcate există multă dezinformare aici. De exemplu unul dintre poluatorii mari sunt vulcanii, care scot mai mult dioxid de carbon decât noi, nu știm cât de mare e Pământul și cele 15 pet-uri ale noastre chiar nu strică planeta. Sunt exagerări care se fac pe faptul că oamenii nu înțeleg. Sunt multe tipuri de surse de poluare și până la urmă, noi vrem totuși să fim împotriva evoluției planetei?", a spus Bulai. Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel