Nokian Tyres îşi deschide fabrică în România. Investiţie de 650 milioane euro. România, aleasă după analizarea a 40 de ţări europene
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Fotografie de la Andrea Piacquadio, Pexels
Fotografie de la Andrea Piacquadio, Pexels
Una dintre cele mai importante firme producătoare de anvelope la nivel global, Nokian Tyres, îşi deschide fabrică în România. Decizia este luată după ce compania şi-a retras producţia din Rusia. 

"Salut decizia anunțată de Compania Nokian Tyres PLC de a investi în România 650 de milioane de euro. Prima fabrică de cauciucuri cu emisii zero de dioxid de carbon, care va fi construită la Oradea, va produce anual 6 milioane de cauciucuri și va genera aproximativ 500 de locuri de muncă.

Decizia finală, luată în urma analizării a peste 40 de locații din Europa, s-a bazat pe criterii de performanță precum disponibilitatea forței de muncă calificate, avantajele logistice și stabilitatea mediului de afaceri. Mă bucur că am avut ocazia de a prezenta, în cadrul întâlnirii recente cu reprezentanții companiei, la Palatul Victoria, oportunitățile pe care Guvernul României le poate genera pentru investitorii străini, inclusiv din perspectiva celor care urmăresc relocarea afacerilor din regiune.

Așa cum am anunțat public, Guvernul este deschis către investiții, atât prin bugetul național fără precedent alocat în acest sens, cât și prin sprijinirea și încurajarea deciziilor de a dezvolta noi afaceri în țara noastră. În acest sens, colaborarea cu autoritățile locale, dar și disponibilitatea de a stimula acest gen de decizii prin instrumente de sprijin guvernamental reprezintă calea către dezvoltare economică susținută. Am încredere că investițiile străine din România, care au crescut deja cu peste 46 la sută în primele luni ale acestui an, depășind cota de 6,4 miliarde euro, vor beneficia de o nouă dinamică, prin operaționalizarea Agenției de Investiții și Comerț Exterior", a transmis premierul Nicolae Ciucă. 

Fabrica va avea 500 de angajaţi. Se vor produce anvelope pentru piaţa din Europa Centrală 

Conform Adevărul, uzina de la Oradea va avea o capacitate anuală de producţie de şase milioane de anvelope, dar pe viitor ar putea fi extinsă. În plus, va fi construită o facilitate de stocare şi una de distribuţie a anvelopelor. Fabrica ar urma să aibă 500 de angajaţi şi va produce anvelope care vor vândute pe piaţa din Europa Centrală. 

"După o analiză atentă a peste 40 de locaţii şi mai mulţi factori, precum forţa de muncă calificată disponibilă, avantajele logistice şi mediul de afaceri stabil, a devenit clar că Oradea este cea mai bună alegere pentru noua noastră uzină. Suntem decişi să construim o uzină cu emisii zero de CO2, prima din industria noastră. Locaţia din România susţine acest obiectiv deoarece putem utiliza energia verde produsă în apropiere", a declarat directorul de operaţiuni de la Nokian Tyres, Adrian Kaczmarczyk.

"Această investiţie este una strategică pentru a ne permite creşterea viitoare. O facilitate de producţie de talie mondială în Europa est crucială pentru a obţine capacitate suplimentară şi a crea o platformă de producţie echilibrată pe măsură ce punem la punct un nou Nokian Tyres fără Rusia", a precizat şi directorul general de la Nokian Tyres, Jukka Moisio.

Vânzările nete ale Nokian în Rusia și Asia anul trecut au fost de aproximativ 336 de milioane de euro. Nokian s-a retras din Rusia ca răspuns la invadarea Ucrainei. CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel