Nokia cu Android, sub numele Newkia, produse de un fost director
Data publicării:
Autor: florin, Florin Pupăză
WhatsApp

Înainte ca Nokia să devină parte a Microsoft, foarte mulți încă mai sperau să vadă terminale ale companiei finlandeze cu Android. Acum speranțele sunt în zadar. Dar cenușa acestora încă scoate fum, iar acel fum se numește NEWKIA. Noua companie este fondată de fostul CEO pentru zona de Asia-Pacific al Nokia, Thomas Zilliacus.

„Acordul dintre cele două companii reflectă eşecul total al strategiei alese de Stephen Elop în urmă cu doi ani, când a venit la conduceea Nokia. În urmă cu trei ani, Nokia era liderul pieţei de mobile, iar acum este un brand mic şi insignifiant“, a declarat Zilliacus.

El crede că Nokia produce cele mai bune telefoane (atât pentru consumatori, cât şi pentru dezvoltatori) şi că oamenii pur şi simplu nu sunt interesaţi de sistemul de operare al Microsoft. Fostul director chiar a încercat să cumpere compania în urmă cu câţiva ani şi să o îndrepte spre Android, însă nu a reuşit să strângă fondurile necesare.

Newkia, creată în ziua în care Nokia se vindea către Microsoft

„Am creat Newkia chiar în ziua în care Nokia şi-a vândut divizia de telefonie mobilă companiei Microsoft. Aceea a fost ziua în care Nokia a murit în Finlanda şi a renăscut sub denumirea de Newkia. Cunosc angajaţi ai Nokia care sunt entuziasmaţi de ideea de a dezvolta pentru Android şi care ni s-ar putea alătura. Cred cu tărie că Nokia se pricepe cel mai bine când vine vorba de telefoane mobile şi vrem să îi convingem pe cei mai buni oameni să ni se alăture“, a mai declarat Zilliacus.

Pentru început, Newkia se va concentra pe regiunea asiatică, dar asta nu înseamnă că telefoanele produse de companie nu vor ajunge şi în Europa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel