Data publicării:
Nokia 3310 revine în SUA. Se vinde și cu 18.000 de euro după ce s-a descoperit ce se poate face cu acest telefon vechi și o mașină / video
Nokia 3310 revine în SUA. Se vinde și cu 18.000 de euro după ce s-a descoperit ce se poate face cu acest telefon vechi.
A existat o vreme în care telefoanele mobile erau folosite, în principal, pentru a vorbi. Acele dispozitive permiteau trimiterea de SMS-uri, dar nu aveau ecran color, cameră foto sau rețele sociale. Cu 20 de ani în urmă, Nokia domina universul telefoniei. Compania, care era atunci finlandeză, producea cele mai bune telefoane.
Printre multele modele, Nokia 3310 a devenit o legendă. Acel telefon mobil, cu jocul șarpelui, era indestructibil. Sau cel puțin așa părea. Amprenta sa a fost atât de mare încât Nokia l-a relansat în 2017 și din nou în 2023. Cu toate acestea, acum știrile nu se referă la acesta, ci la vechiul 3310.
Nokia 3310 se pare că s-a transformat în cel mai bun aliat al hoților de mașini
Cu ajutorul unui dispozitiv potrivit, cineva se poate conecta la sistemul vehiculului, îl poate deschide și fura în doar 15 secunde, fără a avea nevoie de cheia electronică a proprietarului.
Totul a început în Statele Unite. Un videoclip de pe YouTube a deschis ochii celor care nu au crezut că așa ceva este posibil. Imaginile arată cât de ușor este să „porniți" o mașină doar cu ajutorul unui Nokia 3310. Este suficient să-l conectați la un port USB al vehiculului.
Așadar, telefonul legendar Nokia 3310 nu mai este căutat de colecționarii de telefoane mobile, ci de hoții de mașini. Componentele sale costă doar aproximativ 10 euro, dar pe site-uri și în canalele de Telegram se plătesc între 2.500 și 18.000 de euro pentru un astfel de telefon, conform informațiilor de la Vice.
Revista Vice a contactat vânzătorii acestui instrument și aceștia susțin că „Nokia funcționează pe mașinile americane" și că pornirea motorului „durează aproximativ 10-15 secunde".
Toyota, Maserati, Lexus...
Videoclipul în care se vede un bărbat folosind un Nokia 3310 pentru a porni un Toyota este doar unul dintre multele videoclipuri disponibile pe YouTube. Altele arată dispozitive utilizate în vehiculele marcilor Maserati, Land Cruiser și Lexus.
Există site-uri web și canale de Telegram care promovează această tehnologie la prețuri cuprinse între 2.500 și 18.000 de euro (2.700 și 19.600 de dolari). Un vânzător oferă dispozitivul Nokia 3310 la prețul de 3.500 de euro (3.800 de dolari), în timp ce altul îl anunță la 4.000 de euro (4.300 de dolari).
Ce poate face proprietarul unui vehicul pentru a se proteja împotriva acestor hoți tehnologici? Nimic, scrie sursa citată.
VEZI ȘI: Maşinile pe care Chat GPT spune că ar trebui să le evităm - https://www.dcnews.ro/masinile-pe-care-chat-gpt-spune-ca-ar-trebui-sa-le-evitam_914623.html
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News