Noile taxe și impozite pentru clădiri și mașini, calculate la valoarea de piață
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Coada-ghiseu-impozite-taxe
Coada-ghiseu-impozite-taxe

Ministerul Finanţelor vrea să elimine absurditățile din  sistemului de impozitare prin care proprietarul unei locuinţe mici din centrul oraşului achită un impozit mai mare decât cineva care are vilă la marginea oraşului.

Românii cu proprietăţi mai scumpe vor plăti impozite mai mari. Sistemul de impozitare a clădirilor, terenurilor şi mijloacelor de transport va fi schimbat radical, pe termen mediu, introducându-se alte criterii de calcul, cum ar fi valoarea de piaţă, scrie Gândul.

Reprezentanții Ministerului Finanțelor  au explicat că impozitul pe locuinţă, de exemplu, se calculează în funcţie de zona geografică în prezent. "Nu contează că ai vilă sau cocioabă în centrul oraşului. Şi după cum se ştie, zonele rezidenţiale sunt spre marginea oraşelor. Nu se face distincţie dacă locuinţa este în centrul unui oraş de 10.000 de oameni sau în centrul Bucureştiului. Este absurd", au comentat oficialii din Finanţe.

Noul sistem de impozitare, discutat cu FMI în noiembrie

Reprezentanţii Ministerului Finanţelor spun că de 20 de ani sistemul de impozitare a caselor, terenurilor şi mijloacelor de transport este neschimbat, dovedindu-se că este "ineficient". "Deocamdată este doar o discuţie, nu este nimic stabilit. Trebuie făcută o analiză serioasă. Vom discuta şi cu misiunea FMI care va veni în noiembrie în Bucureşti", au declarat sursele din ministerul Finanțelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel