Noile standarde pentru filme şi istoria reinventată. Ciutacu şi Vâlcu, dialog spumos despre producţiile cinematografice noi
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Captura Video
Captura Video
Victor Ciutacu şi Val Vâlcu au discutat despre noile standarde din filmele de pe platformele online, dar şi despre reinventarea istoriei, prezentă în multe producţii autohtone. 

Totul a plecat de la decizia de a impune o limită de vârstă în ceea ce priveşte vizionarea animaţiei "Pisicile aristocrate" pentru că ar conţine elemente rasiste. 

VEZI Dumbo, Pisicile aristocrate și Peter Pan, INTERZISE. Disney, DECIZIE radicală: RASISM și batjocură

"Thomas O'Malley, cel mai celebru motan din lume, a spus ceva rasist, am citit justifficarea. Toate filmele clasice sunt pline de rasism, după noile standarde. Plus că nu era nimic cu homosexuali, şi înţeleg că acum e standard. Trebuie să ai, ca să te califici ca film pe piaţă. Şi trebuie să îndeplineşti nişte criterii: să ai un afro-american, să ai un minoritar sexual, care va deveni majoritar în curând dacă mai rămâne mult USR la putere. Sunt standarde de îndeplinit ca să poţi intra în lumea bună a cinematografiei. 

M-a distrat copios, apropo de asta, că am văzut varianta nouă a Troiei, a Legendelor Olimpului, cu Ahile negru. În Iliada lui Homer era descris drept înalt, blond", a spus Victor Ciutacu. 

Val Vâlcu a replicat ironic. "Homer era orb, nu a văzut". Ulterior, acesta a adăugat detalii din noile filme despre epoca victoriană şi despre regalităţile europene. 

"Era un film cu duci şi conţi. Am văzut un duce de culoare. Păi englezii au inventat rasismul!", a mai spus Vâlcu. 

"Păi da, dar le elimină construcţia. Dacă spui că ducele, prinţesa, erau negri, unde mai e opresiunea de secole? Le pică tot! Dar trebuie să se califice la criterii", a completat Victor Ciutacu. 

"Nu mai ştiu ce film cu o regină am văzut, am rezistat doar 10 minute. Avea o mână dreaptă de culoare. Unde stătea o regină spaniolă la taclale cu persoane de culoare? Asta combina, avea iubitul luptător în Franţa, lipsea să mai conducă o navă spaţială!", a mai spus şi Val Vâlcu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel