Urmărește emisiunea live
Noile criterii de facturare pentru consumul de energie. Marius Pîrjol (ENEL România): Se păstrează trei categorii de clienți
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Noile criterii de facturare a consumului de energie începând cu 1 ianuarie 2023. Mariu Pîrjol, Enel România: Se păstrează 3 categorii de clienți / Foto: Pixabay, de Colin Behrens
Noile criterii de facturare a consumului de energie începând cu 1 ianuarie 2023. Mariu Pîrjol, Enel România: Se păstrează 3 categorii de clienți / Foto: Pixabay, de Colin Behrens
Marius Pîrjol, Head of Customer Operations Enel România, a explicat cum se facturează consumul de energie începând cu 1 ianuarie 2023.

Marius Pîrjol, Head of Customer Operations Enel România, a explicat, într-un interviu pentru DC News și DC Business, cum se facturează consumul de energie, începând cu 1 ianuarie 2023, care sunt categoriile de consumatori ce beneficiază de plafonare, dar și cât va costa un kWh în funcție de consumul realizat lunar.

"Începând cu 1 ianuarie, avem o nouă formă a legislației ce prevede plafonarea energiei facturate către clientul final. Practic, se păstrează 3 categorii de clienți pentru energia electrică. Pentru clienții ce consumă între 0 și respectiv 100 kWh pe lună, prețul final facturat este de 0,68 lei/kWh, iar pentru clienții ce consumă peste 100 kWh pe lună, prețul plafonat este de 0,8 lei/kWh, cu o singură precizare! Pentru consumul ce depășește 255 de kWh, prețul plafonat este cel mai mic preț, între prețul de contract și prețul maximal de 1,3 lei/kWh.

Pentru categoria a treia, avem clienții care depășesc 300 de kWh pe lună, aceștia fiind facturați cu prețul de 1,3 lei pe kWh sau cel mai bun preț dintre 1,3 lei și prețul de contract.

Ce se întâmplă în cazul consumatorilor de gaze naturale

Pentru clienții de gaz nu a existat nicio modificare, aceștia fiind plafonați la 0,31 lei/kWh, indiferent de consumul realizat lunar. Practic, ce trebuie să înțelegem este faptul că toți clienții. în momentul de față, sunt plafonați, indiferent de categoria din care fac parte.

Atenție! Începând cu 1 ianuarie 2023, întreg consumul plafonat face referire la consumul efectiv realizat în fiecare lună de consum. Actuala legislație nu mai face referire la consumul aferent anului 2021, ci pur și simplu se simplifică modul de aplicare la consumul realizat lunar", a explicat Marius Pîrjol.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel