Noi violenţe în Siria: Peste 30 de morţi în confruntările din Homs
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
siria
siria

Confruntări între susţinătorii regimului şi opozanţi au avut loc la Homs, în centrul Siriei, soldându-se cu 30 de morţi în ultimele 24 de ore, fără ca forţele de ordine să intervină, a declarat duminică şeful Observatorului sirian pentru drepturile omului, Rami Abdel Rahmane.

"Peste 30 de civili au fost ucişi în ultimele 24 de ore la Homs în confruntările dintre opozanţii şi susţinătorii (regimului), care au izbucnit sâmbătă seara", a declarat Rahmane, contactat de AFP, potrivit Mediafax.

"Aceste confruntări reprezintă o schimbare periculoasă care aduce atingere revoluţiei (siriene) şi servesc intereselor inamicilor săi, care vor să o transforme în război civil", a deplâns el.

"Când au început ciocnirile, cele două tabere se băteau cu bastoane şi, ulterior, au trecut la arme de foc", a declarat el. "Un număr mare" de persoane au fost ucise de persoanele înarmate prinse în ambuscadă, potrivit lui.

Confruntările au început în cartierul Hadara, apoi s-au auzit în mai multe cartiere din Homs, fără ca forţele de ordine să se interpună, a precizat Rahmane.

Ciocnirile, care au început sâmbătă seara, s-au produs după asasinarea, la Homs, a trei susţinători ai regimului răpiţi săptămâna trecută de persoane necunoscute şi ale căror cadavre dezmembrate au fost primite sâmbătă de rudele lor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel