Data publicării:

Noi tramvaie în București. Adrian Criț anunță cifrele record ale STB / „Depășim tot ce înseamnă transport cumulat în mediul urban din România“

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Crișan Andreescu
Foto: Crișan Andreescu
Adrian Criț, directorul general al STB, a fost invitat la dezbaterea „Upgrade România - Cum creştem investiţiile verzi în economie“, unde a vorbit despre noile tramvaie achiziționate de STB.

În cadrul dezbaterii „Upgrade România - Cum creştem investiţiile verzi în economie“, Adrian Criț, directorul Societății de Transport București, a vorbit despre nevoia STB de a fi modernizată, în condițiile în care are un număr de 700 de milioane de călătorii anual.

„Dacă vorbim de energia verde, aș dori să evidențiez faptul că avem semnat un contract pentru achiziționarea a 100 de tramvaie moderne, cu lungime de 36 de metri, cu podea total coborâtă, dotate cu aer condiționat, din  care în traseu sunt deja 40.

Pot să anunț că începând de săptămâna viitoare liniile 41, 25 și 10 vor avea 44 de tramvaie, urmând ca următorul lot de tramvaie să fie introdus pe liniile 1, 21, respectiv 32.

Sunt niște avantaje majore pe care le avem urmare a dotării Bucureștiului cu noile tramvaie. Aș evidenția faptul că după primele 6 luni, deja săptămâna trecută aceste 40 de tramvaie aveau parcurși peste 1,3 milioane de kilometri, deja aceste tramvaie au transportat peste 7 milioane de locuitori ai Bucureștiului.  Societatea de Transport București are la nivel anual câte 700 de milioane de călătorii.

Acest lucru ar trebui să determine instituțiile publice și autoritățile locale să sprijine această componentă de transport, în condițiile în care cumulat tot ce înseamnă transport în mediul urban și aș adăuga și transportul pe care ferată, e depășit de numărul de călătorii al Societății de Transport București“, a spus, la dezbaterea „Upgrade România - Cum creştem investiţiile verzi în economie“, Adrian Criț, directorul Societății de Transport București.

CITEȘTE ȘI       -      EXCLUSIV  Ministrul Radu Oprea, vești bune pentru antreprenori. Sprijin financiar pentru economie circulară și ecoproiectare / video

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel