Noi secretari de stat la Ministerul Economiei și Ministerul Dezvoltării
Autor: Ioan-Radu Gava | Publicat pe: 07 ian 2022, 21:51
WhatsApp
Sursă foto: Facebook Guvernul României
Sursă foto: Facebook Guvernul României
Noi secretari de stat au fost numiți în funcții la Ministerul Economiei și Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei.

Social-democratul Mihai Ion Macaveiu a fost numit în funcţia de secretar de stat în cadrul Ministerului Economiei.

Decizia semnată de premierul Nicolae Ciucă a fost publicată vineri în Monitorul Oficial.

Totodată, Vlad Ştefan Niculae (PSD) va ocupa funcţia de secretar de stat la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei.

Printr-o altă decizie a premierului, a fost demis de la MDLPA liberalul Neculai Tănase. Acesta fusese numit pe 2 martie anul trecut secretar de stat în acest minister.

Şi decizia de eliberare a Iuliei Raluca Matei din funcţia de secretar de stat pentru afaceri europene în cadrul Ministerului Afacerilor Externe a fost publicată în Monitorul Oficial.

În decembrie anul trecut, preşedintele Klaus Iohannis a semnat acreditarea acesteia în calitate de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar, şef al Reprezentanţei Permanente a României pe lângă Uniunea Europeană, scrie Agerpres.

Mădălin Voicu - numit secretar de stat la Ministerul Culturii

Mădălin Voicu a fost numit în funcţia de secretar de stat la Ministerul Culturii, printr-o decizie semnată de premierul Nicolae Ciucă.

Decizia a fost publicată joi în Monitorul Oficial. 'Începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii, domnul Mădălin-Ştefan Voicu se numeşte în funcţia de secretar de stat la Ministerul Culturii', se arată în documentul semnat de prim-ministru. 

Mădălin Voicu, în vârstă de 69 de ani, de profesie violonist, a mai fost secretar de stat la Ministerul Culturii în Guvernul Dăncilă. În noiembrie 2019, fostul premier PNL Ludovic Orban l-a dat afară din guvern pe Mădălin Voicu din funcţia citată.

De asemenea, Mădălin Voicu a fost deputat în perioada 1996 – 2020.

Ciucă a semnat deciziile de numire a cinci secretari de stat, între care și Adriana Pistol

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a semnat deciziile privind numirea în funcţie a unor secretari de stat la Ministerul Muncii, Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Educaţiei şi Ministerul Dezvoltării.

Astfel, Mădălin-Cristian Vasilcoiu a fost numit în funcţia de secretar de stat la Ministerul şi Muncii şi Solidarităţii Sociale, iar Roxana Mînzatu în funcţia de secretar de stat la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

De asemenea, în funcţia de secretar de stat la Ministerul Sănătăţii a fost numită Adriana Pistol, la Ministerul Educaţiei Ionel-Florian Lixandru şi la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei a fost numit Marcel-Alexandru Stoica (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?