Noi sancțiuni pentru Siria, anunțate de Canada
Data publicării:
Autor: Diana Popescu
WhatsApp
Şefa diplomaţiei canadiene, Chrystia Freeland, a anunţat noi sancţiuni împotriva Siriei. Acestea constând în îngheţarea fondurilor şi interzicerea tranzacţiilor economice cu 'înalţi reprezentanţi ai regimului Assad', informează AFP.

Guvernul liberal al lui Justin Trudeau a decis să extindă sancţiunile cu '27 de persoane suplimentare', printre care generali de divizie cum sunt Adib Salameh, Jawdat Salbi Mawas şi Tahir Hamid Khalil, acuzaţi că au ordonat atacuri la adresa unor ţinte civile sau torturarea de opozanţi.

'Adăugarea numelor lor pe lista persoanelor vizate de sancţiuni va contribui la sporirea presiunii internaţionale asupra regimului, pentru ca acesta să înceteze imediat actele de violenţă arbitrare împotriva propriului său popor, cum este şi atacul cu arme chimice' asupra unui oraş al insurgenţilor, la 4 aprilie, a declarat Chrystia Freeland.

'Atacul chimic comis săptămâna trecută în sudul provinciei (siriene) Idlib constituie o crimă de război şi este inacceptabil', a declarat ea.

'Canada este hotărâtă să susţină poporul sirian', a mai dat asigurări ministrul canadian de externe, amintind de angajamentul guvernului de la Ottawa de a acorda 1,6 miliarde de dolari (1,13 miliarde de euro) ca ajutor umanitar şi pentru întărirea securităţii în Siria, potrivit Agerpres.

Canada nu a mai aplicat sancţiuni împotriva Siriei şi preşedintelui său Bashar al-Assad din 2014, acestea fiind decise la acea vreme de fostul guvern conservator.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel