"Noi, românii, suntem o naţie de îţi vine să plângi câteodată". Ion Țiriac, reacție după apelul Simonei Halep la TAS: exemplul Andreei Răducan
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
Ion Țiriac a vorbit despre decizia Simonei Halep privind apelul la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS-CAS).

La începutul săptămânii, Simona Halep a făcut, oficial, apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) față de decizia primită în 12 septembrie din partea Sport Resolution, care a suspendat-o pentru patru ani, începând din 7 octombrie 2022, potrivit Agerpres.

"Tribunalul de Arbitraj Sportive (TAS- CAS) a înregistrat apelul depus de jucătoarea română de tenis Simona Halep împotriva deciziei luate de tribunalul Agenţiei Internaţionale pentru Integritatea Tenisului (ITIA) pe 22 septembrie, în care a fost găsită vinovată de încălcarea unor reguli antidoping şi sancţionată cu o perioadă de ineligibilitate de patru ani, începând cu 7 octombrie 2022 şi cu descalificarea rezultatelor obţinute în perioada 29 august 2022 - 7 octombrie 2022, inclusiv retragerea oricăror medalii, titluri, puncte şi premii în bani”, se arată în comunicatul TAS.

Potrivit tribunalului de la Lausanne, Halep cere ca decizia ITIA să fie anulată şi sancţiunea sa ”să fie redusă”.

"E o treabă care nu e curată"

Ion Țiriac a reacționat față de decizia luată de Simona Halep.

"Nu ştiu ce face Simona, acum se duce la TAS. Dar ştie lumea ce e TAS? În 2000, proba Andreei Răducan a fost manipulată. Au trimis 62 de ml şi s-au întors 100 ml. Ce face TAS? Sparge toate regulile. Aşa că, în ce lume suntem? Păi, după un an de zile vine cineva şi spune că a săpat şi a mai găsit ceva, paşaportul biologic. Păi ai controlat-o de 380 de ori în 10 ani şi n-ai găsit... Şi atunci e o treabă care nu e curată pe undeva. Acum, Simona se duce la TAS. Cu ce speranţe, nu ştiu. Înţeleg că s-a dus cu nişte avocaţi din Los Angeles. Nu îi cunosc, dar eu îi urez din tot sufletul numai bine", a spus Ion Țiriac, potrivit digisport.ro.

"Ea e una dintre româncele care ne-a adus ceva pe masă, în special când ne era foame"

"Noi, românii, suntem o naţie de îţi vine să plângi câteodată. Fata asta a câştigat Wimbledon pentru ţara asta. Păi, dacă tu câştigi Wimbledon-ul, eşti eroul lumii. Şi acum toţi am uitat că ea a câştigat la Wimbledon? De ce, pentru că i-a dat cineva să bea compot cu mere sau cu pere? Uite că acum ea, în sfârşit, a reuşit să vină şi să spună de unde, când, cum şi cine... Pentru că la început a zis să nu se atingă nimeni de echipa ei... Eh, uite că se pare că din echipă i-a dat cineva ceva să bea.

Dar Simona Halep dopată? Sunteţi nebuni la cap? La 32 de ani, pentru primul tur la US Open, unde a jucat întotdeauna slab, cum să te dopezi? Deci Simona Halep este cine este, a fost numărul 1 mondial atât timp, a câştigat Wimbledon-ul, a câştigat la Roland Garros... aşa că pentru mine rămâne o mare, mare personalitate, nu doar o sportivă. Ea e una dintre româncele care ne-a adus ceva pe masă, în special când ne era foame", a adăugat Ion Ţiriac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel