Noi relaxări în București. Alin Stoica: Așteptăm 48 de ore de la scăderea incidenței
Autor: Rodica Mitu | Publicat pe: 10 mai, 16:54
WhatsApp
Prefectul Capitalei, Alin Stoica, spune că se pot decide noi măsuri de relaxare a restricţiilor, după 48 de ore de la scăderea incidenţei COVID sub 1,5 la mia de locuitori.  

Joi ar putea fi convocat Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă.

Rata de infectare în Capitală era, luni, de 1,59 la mia de locuitori.

Alin Stoica, prefectul Capitalei, întrebat despre o eventuală ședință a Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, dacă incidența va scădea sub 1,5 la mie, a răspuns astfel: „La fel ca la pragul de 3/1000, vom aștepta 48 de ore pentru a vedea că se păstrează tendința descrescătoare. Dacă se păstreză, convocăm comitetul joi!”

De asemenea, este așteptată și noua hotărâre de Guvern de prelungire a stării de alertă, cu posibile noi scenarii.

G Ad:

Capitala a intrat în scenariul galben pe 2 mai, când restaurantele şi sălile de spectacole s-au putut deschide, fără a se depăşi capacitatea de 30%.

Circulaţia persoanelor în afara locuinţei a rămas interzisă între orele 22.00 - 5.00. Magazinele pot rămâne deschise între orele 5.00 - 21.00.

Este în continuare obligatorie purtarea măştii de protecţie astfel încât să acopere nasul şi gura pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de cinci ani.

Prefectul spunea atunci că la atingerea pragului de 1,5 la mia de locuitori, restaurantele, barurile şi cinematografele se pot deschide la o capacitate de 50%, dar vor fi permise şi concertele cu maxim 300 de persoane.

România depășește pragul de 1 milion pacienți vindecați

Amintim că, în ultimele 24 de ore au fost diagnosticate 620 de cazuri noi de COVID-19 și s-au înregistrat 68 de decese. În secțiile de Terapie Intensivă pacienții au scăzut sub o mie.

Până astăzi, 10 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.066.731 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

1.015.092 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 620 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 153 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până astăzi, 29.034 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro