Noi reguli pentru accesul pe plajele din Grecia. Ce trebuie să știe românii care merg în vacanță acolo
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Au fost introduse noi reguli pentru accesul pe plajele din Grecia. 

Vrei să mergi în vacanță în Grecia? Atunci trebuie să știi că au fost introduse noi reguli noi pentru accesul pe plaje. Doar 30% din suprafața fiecărei plaje mai poate fi ocupată de șezlonguri anul acesta. Restul trebuie să rămână liberă pentru turiștii care vor să stea la soare pe propriul prosop.

"Cei care vor merge anul acesta pe plajele din Grecia trebuie să se conformeze noilor reguli stabilite de autorități. Asta înseamnă că în acest sezon estival 70% din plaje trebuie să fie goale, fără șezlonguri. Se întâmplă în timp ce plajele care sunt protejate și care sunt în arii naturale vor fi ocupate în procent de 15% cu șezlonguri. Ei bine, această decizie vine după ce mai mulți turiști s-au plâns de faptul că toate plajele sunt ocupate cu șezlonguri și că nu se pot relaxa spre exemplu pe un cearșaf.

Alte măsuri luate de greci

Așa se face că de anul acesta, din această vară, vor fi aceste noi reguli. Mai mult decât atât, de la apă și până la nisip va trebui să fie lăsată o suprafață goală de minim 4 metri, iată o distanță specială pentru a interveni autoritățile în momentul în care se întâmplă ceva pe acea plajă. Și în țara noastră să nu uităm că sunt reguli La noi 3 metri trebuie să fie liberi între apă și nisip. Pe această zonă nu trebuie să existe șezlonguri tocmai pentru situațiile excepționale", a relatat Cătălina Smereca, corespondent Antena 3 CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel