Urmărește emisiunea live
Noi provocări în Transnistria. Separatiștii anunță încercări de incendiere ale depozitului de petrol și biroului militar
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Noi provocări în Transnistria. Separatiștii anunță încercări de incendiere ale depozitului de petrol și biroului militar  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Noi provocări în Transnistria. Separatiștii anunță încercări de incendiere ale depozitului de petrol și biroului militar / Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Separatiștii de la Tiraspol anunță despre încercări de a incendia depozitul de petrol și biroul militar.

Ministerul Afacerilor Interne al nerecunoscutei „Republici Moldovenești Transnistrene” a anunțat o încercare a unor persoane necunoscute de a incendia un depozit de petrol și un birou de înrolare militară cu sticle cu amestec incendiar.

Ministerul Afacerilor Interne din Transnistria a anunțat acest lucru pe canalul său Telegram.

Se raportează că ambele incidente au avut loc în dimineața zilei de 13 mai la Tiraspol.

Mai întâi, la ora 4:15, o persoană necunoscută a oprit un autoturism în apropierea depozitului de petrol al uneia dintre întreprinderi, a aruncat amestecul incendiar spre obiect și a fugit. Iarba a luat foc în urma atacului, dar focul a fost stins rapid.

Ministerul Afacerilor Interne al republicii nerecunoscute a mai afirmat că în aproximativ o jumătate de oră, necunoscuți au aruncat două sticle cu amestec incendiar în clădirea biroului de înmatriculare și înrolare militară.

"Una dintre lovituri a zburat pe trotuar, cealaltă a rămas blocată în gratiile ferestrei. Incendiul a fost eliminat prompt de  serviciul de securitate. Nu sunt distrugeri și victime la ambele locuri", se arată în comunicat.

Se reține că la fața locului lucrează oamenii legii, fragmentele de sticle cu resturile de amestec incendiar au fost predate spre examinare.

„Se știe că autoturismul  circula cu plăcuțe de înmatriculare străine. În „Republică” a fost anunțat planul de „interceptare”, se iau măsuri pentru stabilirea locației mașinii”, a precizat Ministerul Afacerilor Interne al Transnistriei, conform Bucpress.

Șeful Serviciului de Informații al Ucrainei: Insula Șerpilor, singurul loc prin care trupele ruse ar putea ajunge în Transnistria

Șeful Serviciului de Informații al Ucrainei: Insula Șerpilor, singurul loc prin care trupele ruse ar putea ajunge în Transnistria.

„Cine controlează Insula Șerpilor poate bloca oricând mișcarea navelor civile în toate direcțiile spre sudul Ucrainei. Insula Șerpilor este teritoriul Ucrainei și o vom elibera. Vom lupta pentru ea cât va fi nevoie. Acesta este un loc important din punct de vedere strategic pentru rutele comerciale, pentru importul de arme și excluderea oricărei posibile acțiuni militare rusești pe teritoriul regiunii transnistrene, din care să poată ataca zona de vest a Ucrainei”, a spus general-maiorul Kiril Budanov, citat de gur.gov.ua (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel