Noi programe complementare la IMM Invest și Agro Invest. Dumitru Nancu: Trecem la next level / video
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Dumitru Nancu, director general la Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii S.A. – IFN (FNGCIMM. S.A. – IFN), a subliniat, într-un interviu la DC News, care sunt cele 4 noi programe complementare la IMM Invest și Agro Invest.

După IMM Invest și Agro Invest, trecem la next level. Știți foarte bine că Guvernul Ciucă, prin Ordonanța 24, a aprobat patru noi programe complementare de garantare, a căror buget total este de 8 miliarde de lei. Vorbim aici despre IMM Prod, prin care Guvernul dorește reindustrializarea României. Un alt program este Rural Invest, complementar la Agro Invest, program pentru agricultură., a spus Dumitru Nancu.

Prin Garant Construct, Guvernul s-a gândit și la autoritățile publice locale, la UAT-uri, pentru că și acolo sunt probleme, dar și la IMM-urile din domeniul construcțiilor pentru că majoritatea proiectelor de infrastructură au fost blocate. La un moment dat, întreprinzătorii au licitat cu un anumit preț, la planurile de execuție. Vorbim despre explozia de prețuri, care nu este numai în România, ci la nivel mondial. Avem o creștere de 28%. Ultimul program este Inovation. Până în prezent, pe cele două programe, Guvernul României a alocat 7 miliarde de lei, 5 miliarde pe IMM Invest și 2,5 miliarde pe programul Agro Invest., a precizat Nancu.

3 miliarde de lei, suma infuzată în econonmie în conturile IMM-urilor

La IMM Invest, avem deja de o lună 5.000 de garanții aprobate. Practic, 50% din plafonul de garantare a fost consumat. Avem 2,5 miliarde deja alocate prin IMM Invest. Ca sumă infuzată în economie este vorba despre 3 miliarde în economie, prin IMM Invest. Banii sunt în conturile IMM-urilor., a mai spus Dumitru Nancu, într-un interviu la DC News.

VIDEO

Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN) este o instituție financiară nebancară, cu capital de risc, înființată în scopul facilitării accesului IMM-urilor la finanțări, prin acordarea de garanții pentru instrumentele de finanțare contractate de la bănci comerciale sau din alte surse. FNGCIMM instrumentează programe guvernamentale destinate relansării economice, dezvoltării mediului de afaceri, precum și creării și susținerii de locuri de muncă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel