Noi înșelătorii în România. Ce sunt metodele "Coletul" și "Pelerinul"
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Noi înșelătorii în România. Ce sunt metodele "Coletul" și "Pelerinul" / Foto: Pixabay, de Devanath
Noi înșelătorii în România. Ce sunt metodele "Coletul" și "Pelerinul" / Foto: Pixabay, de Devanath
Au apărut două noi înșelătorii în România.

După metoda accidentul, românii sunt înșelați chiar din pragul locuinței de către niște falși curieri. În plus acum că se apropie Paștele, escrocii au găsit și o nouă metodă de a înșela credincioșii.

Metoda „Coletul“

Una dintre înșelătorii a fost denumită „Coletul“. Doi tineri, de 19 şi 22 de ani, din Dumbrava Roşie, sunt cercetaţi după ce au prădat un consătean, recurgând la la un tertip. Cazul a avut loc pe 27 martie 2022, când un bărbat a sesizat că persoane necunoscute i-au sustras mai multe bunuri din locuinţă, scrie Realitatea.net.

"În baza investigaţiilor efectuate, poliţiştii au depistat un tânăr, de 19 ani, din Dumbrava Roşie, în timp ce se deplasa pe o stradă din aceeaşi localitate, iar în urma controlului efectuat asupra unui rucsac pe care acesta îl deţinea asupra sa, au fost descoperite bunurile sustrase“, anunţă Poliţia Neamţ.

În aceeași zi, tânărul ar fi pătruns în locuinţa bărbatului și ar fi sustras un telefon şi o tabletă, prejudiciul estimat fiind de 2.500 de lei. Oamenii legii au stabilit faptul că acesta i-ar fi solicitat unui alt tânăr, de 22 de ani, să contacteze telefonic persoana vătămată şi să îi transmită că urmează să primească un colet într-un loc anume. Astfel, în timp ce proprietarul era plecat, el ar fi intrat în casa acestuia și ar fi comis furtul.

Metoda "Pelerinul"

O altă înșelătorie care face victime în România este prin metoda Pelerinul. Una dintre victime este o femeie din Târgu Neamţ, care a avut de-a face cu nişte falşi pelerini la mănăstiri, patru vâlceni. 

Aceasta ar fi fost abordată de abordată de ocupanţii unei maşini, solicitându-i-se adresa unui lăcaş de cult, pe care-l căutau în calitate de pelerini. În semn de mulțumire, indivizii i-au oferit un lanţ din aur, dar au rugat-o să-şi desfacă propria bijuterie de la gât pentru a i-o pune pe cea oferită. I-au spus să își înfășoare lanțul într-un șervețel ca să nu îl piardă, dar au lăsat-o fără acesta, femeia rămânând la gât cu o bijuterie falsă. Potrivit Realitatea Plus, această metodă este folosită și în cazurile în care oamenii își dau bijuteriile pentru sfințit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel