Noi informaţii despre starea de sănătate a lui Pele
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Foto: Instagram - Pele
Foto: Instagram - Pele
Pele, fostul mare fotbalist brazilian, a dat noi informaţii despre starea sa de sănătate, la două luni după ce a fost operat pentru o tumoră la colon. 

"Prieteni, a trecut ceva vreme de când am vorbit despre asta. Vreau să ştiţi că sunt bine. Mă simt în fiecare zi mai bine", a scris Pele, care purta mască. "Cred că nici măcar masca pentru protecţia mea nu-mi poate ascunde fericirea. Vă mulţumesc foarte mult, tuturor celor care-mi trimiteţi zilnic energie pozitivă", a adăugat el.

Mesajul nu a oferit însă nicio indicaţie despre felul cum decurge chimioterapia.

Pele, care a împlinit 81 de ani pe 23 octombrie, a fost internat pe 31 august pentru analize de rutină, fiindu-i depistată o tumoare "suspectă" la colon. El a fost operat patru zile mai târziu. "Regele" fotbalului a petrecut apoi zece zile într-o unitate de terapie intensivă, unde a revenit patru zile mai târziu din cauza unor dificultăţi respiratorii, înainte de a părăsi spitalul pe 30 septembrie.

Fostul decar al Selecao şi-a neliniştit fanii în repetate rânduri din cauza stării sale de sănătate fragilă, fiind internat în spital în repetate rânduri.

Pele este unul din ultimii monştri sacri ai fotbalului, după decesul lui Johan Cruyff, în 2016, şi al lui Diego Maradona în noiembrie 2020, scrie Agerpres.

Considerat drept unul dintre cei mai mari jucători din toate timpurile, Pele este singurul fotbalist care a câștigat de trei ori Cupa Mondială, ridicând trofeul cu Brazilia în 1958, 1962 și 1970.

A marcat peste 1.000 de goluri într-o carieră strălucitoare și influența sa a trecut dincolo de sport, devenind una dintre cele mai cunoscute personalități de pe planetă.

Pele, la ieșirea din spital, la 30 septembrie

Starul fotbalului brazilian a postat pe contul său imagini în care face schimb de mingi cu terapeuta sa, Kamila, semn că se simte mult mai bine, la sfârșitul lunii septembrie.

De asemenea, în momentul ieșiri sale din spital, acesta a postat o imagine în care apare alături de fiica sa și o parte din personalul medical al spitalului, imagine însoțită de un un mesaj emoționant, în care mulțumește medicilor, dar și fanilor săi:

„Când calea este dificilă, sărbătorește fiecare pas al călătoriei. Concentrează-te pe fericirea ta. Este adevărat că nu mai pot sări, dar în ultimele zile, am lovit cu pumnul în aer (semn al celebrării unei reușite n.r.) de mai multe ori decât de obicei. Sunt atât de fericit că mă întorc acasă. Vreau să mulțumesc întregii echipe de la Spitalul Albert Einstein, care a făcut ca șederea mea să fie una plăcută, cu o primire umană și foarte afectuoasă. Mulțumesc, de asemenea, tuturor celor care, de la distanță, îmi completează viața cu atâtea mesaje de dragoste.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel