Noi detalii din ancheta în care preotul Visarion Alexa este acuzat de agresiune sexuală
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Sursă foto: Facebook (Visarion Alexa)
Sursă foto: Facebook (Visarion Alexa)
Apar noi detalii din ancheta în care preotul Visarion Alexa este acuzat de agresiune sexuală.

Femeia care a depus plângere împotriva preotului Visarion Alexa pentru agresiune sexuală ar fi purtat tehnică specială pentru înregistrarea conversației cu părintele, potrivit unor surse judiciare citate de G4Media.ro. Astfel, polițiștii au putut confirma acuzațiile inițiale făcute de enoriașă, însă neînsoțite de probe elocvente. Aparatura era doar pentru înregistrare audio, nu și video, conform surselor.

Între cei doi a existat o prietenie de câteva luni, așa cum a susținut, public, și avocata lui Visarion Alexa. În cadrul anchetei, se vor face și percheziții asupra telefonului preotului pentru a fi analizate discuțiile anterioare dintre el și presupusa victimă, notează sursa citată.

Decizia instanţei

„În baza 227 alin. 1 Cod proc. penală şi art. art. 219 alin. (7) Cod proc. penală, respinge propunerea de arestare preventivă, formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 Bucureşti în dosarul de urmărire penală nr. 6204/P/2022. În baza art. 227 alin. 2 Cod proc. penală rap. la art. 202 alin. 4 lit. b Cod proc. penală cu referire la art. 211 Cod proc. penală dispune luarea faţă de inculpatul Alexa Visarion a măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, din data de 17.09.2022 până la data 15.11.2022, inclusiv”, se arată în decizia instanţei.

 

Ce trebuie să respecte Alexa Visarion

Pe timpul cât se află sub control judiciar, Alexa Visarion trebuie să respecte următoarele obligații:

a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat;

b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în fața căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei;

c) să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat.

Visarion Alexa nu are voie: să părăsească teritoriul României, decât cu încuviinţarea prealabilă a organului de urmărire penală, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată; să se apropie la o distanţă mai mică de 300 de metri de persoana vătămată şi să comunice cu aceasta, direct sau indirect, pe nici o cale, cu excepţia exercitării, prin intermediul altor persoane, exclusiv a dreptului la mediere cu persoana vătămată; să exercite profesia de preot.

Citește și...

Sociologul Gelu Duminică, despre preotul Visarion Alexa, după stenograme

Sociologul Gelu Duminică a analizat stenogramele cu Visarion Alexa.

„Iar scuza cum că ”m-am lăsat ispitit” e doar o balivernă penibilă care aruncă ”vina ispitei” asupra celuilalt (eu sunt ispitit însă ispita - adică diavolul - a fost altcineva). Nimic despre liberul arbitru, despre Porunca 7 (să nu preacurvești) sau despre păcatul râvnirii femeii altuia (Porunca 10). Nimic despre respect, despre morală și principii. Acest tip de comportament nu este un accident, ci un mod de operare: câștig încrederea unor oameni vulnerabili emoțional și pe urmă atac. Ca orice prădător! ”Să nu cazi în ispita de a te răzbuna” ne demonstrează, dacă mai aveam nevoie, că agresorul știa că a agresat.

Faptul că avem stenograme ne arată că agresorul a fost înregistrat și că există mărturii. Poate și de aceea, agresorul a recunoscut imediat fapta și BOR a reacționat în aceeași zi.” Continuarea declarațiilor, AICI!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel