Noi descoperiri despre nisipul din Egipt
Noi descoperiri în deşertul Sahara!
Piramidele egiptene sunt cu siguranță doar o mică parte din ceea ce ascunde zona deșertică a Egiptului. Nisipul a acoperit multe dintre elementele rămase în urmă de civilizațiile antice care au trăit în zonă. Totuși, siturile arheologice deja deschise sunt cercetate în continuare și în paralel apar noi situri gata de explorat.
Cu ajutorul tehnologiei imaginilor captate prin satelit, s-au făcut progrese în sensul descoperirii a unor noi dovezi cu privire la existența unei civilizații antice dispărute sub nisipurile deșertului Sahara, notează Ziua News. Misterele sunt în curs de a fi deslușite în urma unor excavări amănunțite. Imaginile din satelit includ movile care ar putea ascunde piramide erodate și alte construcții străvechi. "Deocamdată nu există dovezi că aceste structuri remarcabile sunt din vremuri anterioare Marelui Potop, dar nu putem exclude posibilitatea ca distrugerea lor să fi fost cauzată de potop", a declarat pentru sursa citată Angela Micol, care conduce aceste cercetări bazate pe noile tehnologii de scanare a suprafețelor din deșert.
Arheologii care au vizitat situl de la Abu Sidhum au descoperit cioburi de ceramică care confirmă că în zonă există relicve ce așteaptă să fie descoperite. În cadrul cercetărilor arheologice sunt utilizate detectoare de metale și detectoare de cavități subterane - toate acestea pentru a se identifica obiecte din aur, dar și tuneluri și alte cavități în cadrul unor presupuse piramide. Conform estimărilor de până acum, se consideră că ar putea fi identificate morminte ale unor faraoni, dar și un templu sau o locuință antică.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News