Noi categorii de români care vor fi obligaţi să-şi impoziteze câştigurile. Sunt vizaţi şi profesorii care dau meditaţii. ANAF a făcut anunţul oficial
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Pexels
Foto: Pexels
ANAF a anunțat noi categorii de români care vor fi impozitați. 

Cadrele didactice care oferă meditații, persoanele care prestează servicii de înfrumusețare și întreținere corporală, dar și cele care obțin venituri din cedarea folosinței bunurilor vor fi supuse unui control fiscal. Agenția Națională de Administrare Fiscală derulează trei proiecte pilot privind stimularea conformării voluntare, dedicat persoanelor fizice, care se vor concentra pe educarea și informarea contribuabililor despre obligațiile fiscale. Obiectivele acestora sunt creșterea gradului de informare și stimularea conformării fiscale voluntare a contribuabililor persoane fizice, pentru următoarele categorii de contribuabili:

– cadre didactice și alte persoane ce pot obține venituri din meditații

– persoane care obțin venituri din cedarea folosinței bunurilor

– persoane fizice care realizează venituri din prestarea unor activități de înfrumusețare și întreținere corporală

Noi categorii de români vor fi impozitați de ANAF

Proiectul “Venituri realizate de contribuabili – persoane fizice din meditații, activități educaționale și alte forme de învățământ” urmărește identificarea unor instrumente de lucru în zona conformãrii voluntare în cazul cadrelor didactice și a altor persoane care prestează servicii de meditații, care să aducă eficiență și rezultate satisfăcătoare, în vederea replicării pe o scară mai largă, pe un termen mediu și lung. Într-o primă etapă proiectul se desfășoară în județele Cluj și Sibiu.

Proiectul “Venituri realizate de contribuabili – persoane fizice din cedarea folosinței bunurilor” este un proiect pilot desfășurat la nivelul județelor Brașov și Constanța. Proiectul își propune să prevină și să reducă fenomenul de sub-declarare, de nedeclarare a veniturilor din chirii/cedarea folosinței bunurilor și de neînregistrare în scop fiscal. Identificarea contribuabililor care nu se conformează obligațiilor fiscale presupune o abordare axată pe colectarea și publicarea de informații, în care predomină îmbunătățirea schimbului de informații atât cu alte instituții publice, cât și cu organisme din sectorul privat.

Proiectul “Venituri realizate de contribuabili – persoane fizice din prestarea unor activități de înfrumusețare/întreținere corporală” se va desfășura la nivelul municipiului București (Sectoarele 1 și 3) și al județului Ilfov.Proiectul își propune să crească gradul de informare a contribuabililor care realizează sau care intenționează în viitor să realizeze venituri din activități de înfrumusețare și întreținere corporală. O informare activă va conduce la creșterea nivelului de conștientizare a obligațiilor fiscale ce derivă din obținerea unor astfel de venituri și va reduce riscul neconformării în cazul unor controale sau inspecții fiscale.

În perioada imediat următoare ANAF va transmite informări către categoriile de persoane anterior menționate, pentru a le fi aduse la cunoștință, în mod corespunzător, obligațiile declarative și de plată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel