Noi cadre medicale la spitalul Județean de Urgență Târgoviște
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
12 cadre medicale noi, la spitalul Județean de Urgență Târgoviște. 37 de ani, media de vârstă.

12 cadre medicale se alătură în această perioadă colectivului de specialiști ai Spitalului județean de Urgență Târgoviște. 33 de posturi au fost scoase la concurs dar, din păcate, este greu de găsit medicii care să vrea să profeseze la Târgoviște, în condițiile în care capitală este la o aruncătură de băț, informează Gazeta Dâmboviţei

“Consemnăm, astăzi, o adevărată performanță la Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște: 10 medici specialiști, 1 medic primar și 1 farmacist s-au alăturat cadrelor medicale din cel mai important spital dâmbovițean.

Îmbucurător este și faptul că media de vârstă a acestora este de 37 de ani. 

Pot spune că este pentru prima dată în ultimii ani când Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște angajează un număr atât de mare de medici specialiști. 
Spuneam încă de la începutul mandatului că investițiile în sănătate, precum și atragerea de medici tineri în județul Dâmbovița sunt foarte importante pentru mine. Precizez că 6 dintre medici au venit din București, Cluj și Brașov.

Acest lucru spune foarte multe despre Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște, dar și despre condițiile pe care județul nostru le oferă celor care aleg să muncească aici.” a spus pe acest subiect, președintele CJD, Corneliu Ștefan.

Medicii nou angajați sunt specialist de medicină internă, boli infecțioase, cardiologie, ginecologie, anatomie patologică, dermatovenerologie, gastroenterologie, dar și un medic specialist în prevenirea infecțiilor asociate activității medicale. În plus, se alătură echipei un farmacist și un medic primar.

În continuare există un deficit de cadre medicale mai ales la radiologie, medicină de urgență, neurologie și terapie intensivă. Conform directorului spitalului, dr. Claudiu Dumitrescu, la concursul pentru aceste posturi nu s-au prezentat candidați sau s-au retras înainte de concurs.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel