Noi atacuri la Harkov şi Zaporojie, lansate de Rusia. Oficial ucrainean: Rămâneţi în adăposturi!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Noi atacuri la Harkov şi Zaporojie, lansate de Rusia. Sursa - pixabay.com
Noi atacuri la Harkov şi Zaporojie, lansate de Rusia. Sursa - pixabay.com
Trupele ruse au lansat noi atacuri asupra oraşului Harkov, în nord-estul ţării, al doilea ca mărime din Ucraina, care s-au soldat cu cel puţin şase răniţi, şi în Zaporojie(sud), unde se află cea mai mare centrală nucleară, aflată sub controlul Moscovei, relatează EFE.

Oleg Sinegubov, şeful administraţiei regionale din Harkov, a anunţat, vineri, pe contul său Telegram că autorităţile îi îndeamnă pe cetăţenii oraşului, aproape de linia frontului şi unul dintre cele mai grav afectate de bombardamentele ruseşti de la începutul războiului, să rămână în adăposturi.

'Locuitori ai Harkovului, rămâneţi în adăposturi! Ocupanţii ruşi atacă centrul regional', a transmis Sinegubov. La rândul său, primarul din Harkov, Igor Terehov, a indicat pe contul său de socializare că mai multe explozii s-au auzit în oraş, vorbind despre un atac aerian. Atacuri aeriene ruseşti au avut loc vineri dimineaţă şi în alte zone ale regiunii Harkov, precum şi în alte zone din Ucraina.

'Lovituri asupra unei întreprinderi din Harkov. Conform informaţiilor preliminare, au fost lovite o clădire administrativă şi o unitate de producţie. Există distrugeri', a indicat primarul în postarea sa pe Telegram. În urma atacurilor ruseşti de dimineaţă, cinci persoane au fost rănite, a indicat şeful administraţiei militare regionale, Oleg Sinegubov, dar alte surse consemnează şase răniţi. Separat, Oleg Staruh, şeful administraţiei regionale ucrainene din Zaporojie (sud), a anunţat pe contul său de Telegram că şi oraşul Zaporojie - centrul administrativ al regiunii omonime - a fost ţinta 'atacurilor invadatorilor ruşi' vineri dimineaţă.

Aceste atacuri au fost efectuate cu rachete S-300, provocând rănirea a trei persoane şi avarierea unei clădiri rezidenţiale, a unei şcoli şi a unor infrastructuri critice, a precizat Staruh. În această clădire de locuit cu mai multe etaje, sistemul de gaz a fost avariat, a izbucnit un incendiu, iar o parte din structură a fost distrusă, a indicat acesta, adăugând că şi şcoala a fost avariată. Potrivit lui Staruh, este posibil să existe fragmente de rachete în oraş ca urmare a atacului rusesc. 'Nu atingeţi, nu va apropiaţi, nu faceţi fotografii. Aceste elemente de muniţie sunt explozive', a avertizat el.

 

Vezi și:

 

Zelenski spune că rușii au minat barajul hidrocentralei Kahovka din regiunea Herson

 

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, i-a acuzat joi seară pe ruşi că au minat un baraj al unei hidrocentrale aflate în regiunea Herson, în sudul Ucrainei, şi sub controlul forţelor Moscovei, notează AFP.

'Potrivit informaţiilor noastre, agregatele şi barajul hidrocentralei Kahovka au fost minate de terorişti ruşi', a afirmat Volodimir Zelenski în discursul său zilnic publicat pe reţelele sociale.

În cazul distrugerii barajului (...), canalul Crimeei de Nord va dispărea pur şi simplu'

'În cazul distrugerii barajului (...), canalul Crimeei de Nord va dispărea pur şi simplu' şi va fi 'un dezastru de mare amploare', a adăugat preşedintele ucrainean care a menţionat deja această posibilitate în cursul unei intervenţii mai devreme, în faţa Consiliului Uniunii Europene.

Barajul hidrocentralei Kahovka este construit pe râul Nipru, într-o zonă aflată în prezent sub controlul armatei ruse şi nu departe de linia de contact cu forţele ucrainene, reaminteşte AFP. 

Citește și - Zelenski: Dronele iraniene folosite de Moscova sunt un simbol al falimentului său militar şi politic

Preşedintele Volodimir Zelenski a declarat marţi că dronele iraniene, utilizate masiv în ultimele zile de Moscova pentru a lovi infrastructura energetică ucraineană, sunt un simbol al 'falimentului militar şi politic' al trupelor ruseşti, scrie AFP.

'Chiar faptul că Rusia cere ajutor Iranului este recunoaşterea de către Kremlin a falimentului său militar şi politic', a glumit preşedintele Zelenski în discursul său zilnic pe social media. Citește mai multe AICI. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel