Noaptea Târziu LUPTĂ cu discriminarea și discursul urii. Apel important la normalitate
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Membrii „Noaptea Târziu” au făcut un apel important pentru combaterea discriminării, discursului urii și a inegalității sociale din România.

„Într-o societate tot mai polarizată, în care se discută în principal de teme legate de ecologie și teme sanitare, considerăm că este de datoria noastră, a tinerilor, este sa punem pe tapet și aducem în atenția publică teme extrem de importante care momentan au căzut în planul secund din punct de vedere mediatic”, se arată într-un comunicat.

„Aseară a avut loc evenimentul de lansare al proiectului «Voci fără prejudecăți», în care cei de la Noaptea Târziu au abordat o discuție liberă și plină de povețe legată de discriminarea în rândul tinerilor. Evenimentul de lansare, chiar și din mediul online, a fost unul atipic, a fost acel ceva ce lipsea în social-media. Protagoniștii au interacționat cu tinerii pe acest subiect, răspunzând la întrebări despre discriminare, ură rasială și discurs al urii”, mai transmite Noaptea Târziu.

Mentalitatea sănătoasă a societății, fundamentală

2. -imagine fara descriere- (noaptea_tarziu-fara_prejudecati_90244900.jpg)

Aceștia au reiterat importanța unei mentalități sănătoase a societății, din care să lipsească orice fel de discriminare, iar incluziunea socială a categoriilor predispuse discriminării să fie una completă. S-a discutat și despre diversele forme pe care le poate lua discriminarea și despre pericolul discursului urii în contextul situației sociale actuale.

Generația noastră trebuie sa tragă un semnal de alarmă în ceea ce privește aceste mentalități nesănătoase și să condamne cu fermitate orice abatere a societății de la principiul egalității de șanse și a incluziunii sociale. „De aceea, ne-am implicat fără ezitare în proiectul «Voci fără prejudecăți»”, declară membrii trupei Noaptea Târziu.

Mai multe informații pot fi accesate la www.ctmb.eu, dar și pe paginile de Facebook și Instagram ale CTMB.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel