Noaptea Muzeelor 2021. Măsuri suplimentare în Bucureşti
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Se iau măsuri pentru evitarea incidentelor la evenimentul "Noaptea muzeelor 2021".

Experienţa anilor anteriori cu ocazia evenimentului "Noaptea Muzeelor" a arătat faptul că pe arterele aflate în imediata apropiere a obiectivelor culturale au fost prezenţi foarte mulţi cetăţeni, fiind restricţionată temporar circulaţia autovehiculelor.

În acest context, poliţiştii Brigăzii Rutiere vor acţiona în data de 12 iunie a.c., pentru asigurarea fluenţei traficului şi prevenirea accidentelor rutiere în zonă, precum şi pe principalele trasee de acces către acestea.

Recomandăm conducătorilor auto să circule cu prudenţă sporită în momentul când trec pe lângă grupuri de pietoni, să păstreze o distanţă suficientă pentru a putea frâna în condiţii de siguranţă, să nu oprească ori să staţioneze în imediata apropiere a muzeelor şi să respecte semnalele poliţiştilor rutieri.

Pietonilor le recomandăm să circule doar pe trotuare, traversarea străzii să o facă doar prin locurile special amenajate şi la culoarea verde a semaforului electric, după ce s-au asigurat temeinic, iar conducătorii de vehicule le-au înţeles intenţia de a traversa şi să nu se deplaseze ori să staţioneze pe partea carosabilă, transmite Brigada Rutieră Bucureşti.

Ce înseamnă de fapt Noaptea Muzeelor. Se întâmplă pe 12 iunie. Mireille Rădoi: Lumea nu mai știe ce este în spatele etichetei

Mireille Rădoi, director BCU Carol I, s-a aflat astăzi în direct la interviurile DC News și DC News TV unde a explicat ce înseamnă de fapt Noaptea Muzeelor și de ce este atât de importantă. 

”Inițial s-a dorit la nivel european o marcare a muzeelor într-una din cele 365 de zile ale anului. S-au deschis porțile, accesul a fost gratuit în toate muzeele. Desigur, apoi și peisajul cultural este unul concurențial și fiecare instituție a găsit de cuviință să înceapă să organizeze lucruri. În Noaptea Muzeelor nu ai parte doar de tururi obișnuite în aceste instituții ci fiecare manager, director, om care e la cârma unei instituții de felul acesta se străduiește să găsească soluție ca muzeul să fie mai atractiv”, a declarat Mireille Rădoi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel