Data actualizării:
Data publicării:

Noaptea de Revelion, "prilejul perfect pentru a-i mulțumi lui Dumnezeu”. Părintele Vasile Ioana: E bine să ne prindă în genunchi

Autor: Cristian Cîșleanu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Părintele Vasile Ioana a vorbit în cadrul emisiunii ”Pastila de Frumusețe” despre noaptea de Revelion.

„Noaptea dintre ani este prilejul perfect pentru a-i mulțumi lui Dumnezeu, alături de faptul că petreci cu cei dragi, că te vezi la masă cu prieteni dragi. În noaptea de Revelion, la 11:30, părăsești petrecerea discret, elegant, dacă ești departe, la un hotel, nu știu pe unde, și faci rugăciune de mulțumire către prea bunul Dumnezeu: ”Doamne, îți mulțumesc pentru tot ce mi-a oferit anul ăsta”. Ca miezul nopții să te prindă în rugăciune.

Eu am crescut în casa bunicilor mei, lângă Câmpina, și ne așezăm în genunchi la 12 fără 20 și ne ridicam din genunchi la 12 și 10, în noaptea dintre ani. În perioada aceea, făceam Acatistul Mântuitorului Hristos - acum în toate bisericile, prin recomandarea pe care Patriarhul nostru Daniel a făcut-o, ca toți să fim în biserici. Noi sărbătorim și eu, de când sunt preot, de 20 de ani de când sunt preot - e plină biserica noastră.

”Cum te prinde noaptea, așa-ți merge tot anul”

Oamenii vin la biserică exact atunci la 11:30, facem Acatistul Domnului Hristos, Tedeum, de mulțumire, și ne prinde noaptea când încep bubuielile - noi suntem în genunchi și spunem Doamne, că așa spunea bunicul: ”cum te prinde noaptea, așa-ți merge tot anul”. Cum te prinde secunda aia, știi... Secunda aia e bine să te prindă în genunchi, înaintea lui Dumnezeu: ”Doamne, dă-mi tu Doamne ce știi tu că am eu nevoie”, că noi cerem tot felul de tâmpenii, dar El știe mai bine.

Cum îi cere copilul mamei - îi cere cuțitul și mama nu i-l dă, cuțitul strălucește și copilul se supără că nu primește. De aceea e bine să ne prindă noaptea dintre ani în genunchi în fața prea bunului Dumnezeu și apoi să fie bucuria aceea. Asta este recomandarea mea. Haideți să ne așezăm în genunchi pentru că e bine s-o facem”, a spus părintele Vasile Ioana.

Vezi emisiunea completă:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel