Data publicării:

Noam Chomsky, unul dintre cei mai influenți intelectuali din ultimele decenii, NU a murit. A fost externat

Autor: Cristian Cîșleanu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Captură de ecran / Foto: Video Youtube Piers Morgan Uncensored
Captură de ecran / Foto: Video Youtube Piers Morgan Uncensored

Citește în articol mai multe despre lingvistul Noam Chomsky.

Noam Chomsky, lingvist american și unul dintre cei mai influenți intelectuali ai ultimelor decenii, a fost externat din spital.

Chomsky a fost externat dintr-un spital din Sao Paulo, Brazilia, și își va continua ”tratamentul” la domiciliu. Anunțul a fost făcut de instituția medicală, dezminţind zvonurile false cu privire la moartea acestuia.

Într-un buletin medical al spitalul Beneficencia Portuguesa de Sao Paulo, remis agenției AFP, se precizează că ”pacientul Avran Noam Chomsky a fost externat pentru a-şi continua tratamentul la domiciliu”, fără a oferi alte detalii.

După ce pe rețelele de socializare au apărut informaţii fără sursă cu privire la moartea intelectualului, spitalul a publicat comunicatul.

„Nu este adevărat, el este bine”, a scris soţia sa, Valeria Chomsky, drept răspuns la un e-mail adresat de sursa citată, citată de Agerpres.

Potrivit cotidianului Folha de Sao Paulo, Noam Chomsky a fost spitalizat în oraşul brazilian după ce în luna iunie a anului trecut a suferit un accident vascular cerebral care i-a afectat partea dreaptă a corpului.

Valeria Chomsky este braziliană, iar cuplul deţine din 2015 o reşedinţă în acest oraş.

Fondatorul lingvisticii moderne

Chomsky este considerat fondatorul lingvisticii moderne. Acesta a susţinut în cartea sa ”Syntactic Structures” din 1957 că limbajul este o facultate înnăscută şi că ”gramatică generativă”, un set de reguli universale ale limbajului, este înscrisă în creierul uman.

Lingvistul a devenit o figură centrală o figură centrală a secolelor XX şi XXI îndeosebi datorită rolului său de intelectual angajat în critica sa radicală la politicii externe a Statelor Unite şi a Israelului, precum şi a mass-media.

Acest opozant al Războiului din Vietnam şi al invaziei americane în Irak s-a apropiat, de asemenea, de lideri latino-americani de stânga, precum Fidel Castro, Hugo Chavez şi actualul preşedinte brazilian Luiz Inacio Lula da Silva.

Noam Chomsky a fost timp de mulți ani membru al Institutului de Tehnologie din Massachusetts (MIT). În prezent este profesor emerit de lingvistică la Universitatea din Arizona.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel