Data actualizării:
Data publicării:

Nissan majorează investiţiile la una dintre cele mai mari uzine ale sale. Unde va produce două SUV-uri complet electrice

Autor: Tiberiu Vasile | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ
Nissan a promis să investească încă două miliarde lire sterline  în fabrica sa din Marea Britanie, unde va produce două SUV-uri complet electrice, Qashqai și Juke.

Deși în anunț nu se specifică dacă vor fi noi locuri de muncă la fabrica din Sunderland, este garantată păstrarea pozițiilor pentru angajații existenți. Această unitate este una dintre cele mai eficiente din Europa, cu o mașină finalizată la fiecare două minute. În anul fiscal 2023/2024 aici au fost produse 325.458 de vehicule.

Nissan a anunțat că va produce trei modele de vehicule electrice în următorii ani, ceea ce ar putea aduce investiții totale de până la trei miliarde de lire sterline în fabrica auto și în uzina de producere a bateriilor. Ambele unități vor fi alimentate exclusiv cu energie eoliană și solară, asigurând astfel ca Nissan și furnizorii săi locali, care împreună au 30.000 de angajați, să beneficieze 100% de energie regenerabilă.

Inteligenţa artificială (AI) va sprijini planurile Nissan

Şi inteligenţa artificială (AI) va sprijini planurile Nissan, al treilea mare producător japonez de automobile.

"AI îmi permite să ridic din nou un creion şi să fiu mai creativ. Amplifică importanţa noastră în echipă. Îţi poate da zece versiuni diferite ale propriei tale idei", a explicat Alfonso Albaisa, şeful de design de la Nissan.

Obiectivul principal al celor de la Nissan este ca în 2030 să ofere numai modele electrice în Europa.

Nissan anticipează că în acest an va vinde 3,7 milioane de vehicule la nivel global, reprezentând o creștere de 7,5% comparativ cu cele 3,4 milioane de unități vândute anul trecut. În America de Nord, vânzările sunt preconizate să crească cu 13,3%, ajungând la 1,4 milioane de vehicule, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel