Nintendo va lansa Switch OLED, noua versiune a consolei, spre dezamăgirea fanilor
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Nintendo
Foto: Nintendo
Nintendo a anunțat că va lansa un Switch cu panou OLED și fără alte îmbunătățiri de hardware.

Nintendo a dezvăluit o actualizare a modelului Switch care va avea un ecran mai mare și mai bun, transmite BBC. Cel mai mare avantaj al noului model de Switch este ecranul OLED, o tehnologie care oferă o prezentare mai bună a culorilor și un negru mai închis decât cele mai multe display-uri LCD, precum cel de pe Switch-ul original.

VEZI AICI TOTUL DESPRE OLED.

Noul model de Switch cu OLED va fi lansat în data de 8 octombrie și va costa cu aproximativ 200-250 de lei mai mult decât varianta actuală (1.400 lei – 1.800 lei). Totuși, fanii care anticipau o îmbunătățire a hardware-ului au rămas dezamăgiți de anunț. Așa-numitul „Switch Pro” era așteptat să fie anunțat înainte de evenimentul E3 de gaming din luna iunie.

Așteptările fanilor erau uriașe

În ciuda faptului că Nintendo a făcut tot posibilul să stăpânească așteptările uriașe ale fanilor, unele zvonuri spuneau că noul Switch va avea mai multă putere de procesare și o tehnologie de procesare grafică ce i-ar fi îmbunătățit substanțial grafica. În schimb, „noul” Switch este practic „vechiul” Switch, cu mici îmbunătățiri.

„Cred că este destul de dezamăgitor pentru utilizatorii care voiau ceva mai multă putere de procesare”, a spus analistul de jocuri video Louise Shorthouse de la compania Ampere Analysis. „Ținând cont de lipsa unei îmbunătățiri a puterii și diferența de preț scăzută dintre cele două modele, credem că versiunea OLED va deveni varianta principală, iar modelul standard va fi eliminat treptat în decursul anului 2022”.

Ecranul este mai bun, nu mai mare

Ecranul OLED nu doar că oferă culori mai bune și un contrast net superior variantei LCD, dar este și puțin mai mare, de la 6,2 inch la 7 inch. Aceeași rezoluție de 1280x720 (HD, n.r.) este păstrată de Nintendo, mult mai puțin decât cele mai noi console de gaming, însă vorbim despre un dispozitiv menit să fie mobil.

Totuși, nu există nici o îmbunătățire a duratei de viață a bateriei, dar nici o reducție a acesteia. Restul îmbunătățirilor reprezintă soluții ale Nintendo pentru micile inconveniente pe care le avea consola și nu puteau fi prevăzute înainte de lansare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel