Ninsori abundente au izolat mii de persoane de restul lumii în Chile
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
zapada
zapada

Circa 16.000 de persoane au fost izolate de restul lumii marţi, ca urmare a unor ninsori intense în sudul statului chilian, într-o regiune deja lovită de recenta erupţie a vulcanului Puyehue, într-un moment în care un val de frig neobişnuit afectează America de Sud, relatează AFP.

Autorităţile se străduiesc să degajeze drumurile, să restabilească aprovizionarea cu apă şi electricitate, să aducă alimente pentru populaţie şi furaje pentru animale, în timp ce temperaturile se situează în jur de minus 20 de grade Celsius, iar stratul de zăpadă a atins în unele locuri 2,5 m, transmite Agerpres.

Comunele sinistrate Curarrehue, Melipeuco, Curacautin şi Lonquimay sunt situate la circa 600 km sud de Santiago. Ele fuseseră deja afectate de căderile de cenuşă a vulcanului Puyehue, între erupţia din 4 iunie /la 200 km de acolo/.

"Guvernul a decis să vină în ajutor sinistraţilor, în special la Lonquimay, declarând zona în stare de catastrofă naturală, ceea ce oferă autorităţilor mai multe mijloace de a-i ajuta pe localnicii aflaţi în prezent în restrişte", a declarat preşedintele chilian Sebastian Pinera.

Regiunea "traversează momente foarte dificile din cauza pagubelor provocate de căderile de zăpadă excepţionale, după ce a fost afectată de erupţia unui vulcan care continuă să scuipe cenuşă", a adăugat el.

Comunele cele mai afectate sunt în stare de alertă roşie pentru că 70 % din drumuri sunt impracticabile, zăpada neîncetând să cadă de săptămâna trecută.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel