NINGE în București. Anunț de la ANM. Vreme de IARNĂ în ultima zi de toamnă din 2020
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Zăpadă
Zăpadă
Ultima zi de toamnă din 2020 vine cu o surpriză: prima ninsoare din București chiar înainte de startul sezonului de iarnă. 

De luni dimineață, de la ora 05:00, până în aceeași zi, la ora 20:00, este Cod Galben de ninsori moderate cantitativ. Meteorologii anunță chiar că se va forma strat de zăpadă. Vizate de Codul Galben sunt București și județele: Brăila, Călărași, Constanța, Giurgiu, Ialomița, Tulcea și Teleorman. 

”În intervalul menționat, în sudul și estul Munteniei și în cea mai mare parte a Dobrogei treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă. Cantitățile de precipitații vor depăși, pe arii restrânse 15…20 l/mp. Spre seară aria ninsorilor se va restrânge către Dobrogea, unde temporar vântul va avea unele intensificări, cu viteze de 40…45 km/h, pe alocuri viscolind ninsoarea. Precipitații slabe, sub formă de ninsoare se vor semnala în sud-estul Olteniei, sudul Moldovei și în restul Munteniei. Pe litoral vor fi precipitații mixte, iar în noaptea de luni spre marți vor predomina ninsorile. Vremea se va menține deosebit de rece în prima parte a săptămânii, mai ales pe parcursul nopților și dimineților.” a anunțat ANM. 

Prognoza meteo specială pentru București. Strat de zăpadă de 5 centimetri

O prognoză specială a fost emisă pentru București: ”Vremea va fi închisă și rece. La sfârșitul nopții de duminică spre luni și în prima parte a zilei de luni, temporar vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare și se va depune strat de zăpadă, care va măsura în medie 3-5 cm și izolat posibil peste 5 cm. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă, pe parcursul zilei de luni, va fi de 0-1 grad.” 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel