Nigel Farage, părintele Brexitului, amenință, cu țigara în mână, că nu mai merge la terasă dacă se interzice fumatul în spațiile exterioare ale pub-urilor / VIDEO
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Nigel Farage, cunoscutul părinte al Brexitului, a declarat recent că va înceta să mai frecventeze pub-urile dacă Partidul Laburist va merge înainte cu un plan de a interzice fumatul în localurile din Regatul Unit.

Farage, recunoscut pentru imaginea sa de „om al poporului”, construită adesea în jurul unor momente în care era fotografiat savurând o halbă de bere, și-a exprimat nemulțumirea într-un articol publicat în The Telegraph. Acesta a reacționat la rapoartele care sugerează că guvernul britanic ia în considerare impunerea unor restricții mai stricte asupra fumatului în spațiile exterioare, ca parte a planului său de a elimina treptat consumul de tutun.

„Partidul Laburist își arată instinctele și mentalitatea autoritară, caracteristice unui stat socialist”, a scris liderul Reform UK. „Interdicția fumatului în grădinile pub-urilor sau pe trotuarele din fața acestora va distruge pub-ul tradițional pentru totdeauna. În ceea ce mă privește, pur și simplu nu aș mai merge la pub niciodată dacă aceste restricții vor fi impuse.”

Declarația lui Farage vine după ce The Sun a raportat că guvernul britanic ia în considerare interzicerea fumatului în grădinile pub-urilor, în fața cluburilor de noapte, pe terasele restaurantelor și pe trotuarele din apropierea universităților.

Într-o vizită la Paris, premierul Keir Starmer nu a exclus posibilitatea unei astfel de măsuri, declarând: „Vom lua decizii în acest sens. Mai multe detalii vor fi dezvăluite, dar aceasta este o cauză prevenibilă a deceselor și trebuie să acționăm pentru a reduce povara asupra NHS (Serviciul Național de Sănătate) și asupra contribuabililor.”

Această măsură ar face parte din proiectul de lege privind tutunul și țigările electronice, anunțat luna trecută în cadrul programului legislativ al guvernului. Legea ar interzice oricărei persoane născute după 2008 să achiziționeze legal tutun, un plan inițiat de fostul premier conservator Rishi Sunak și susținut de Partidul Laburist.

Nu este pentru prima dată când Farage critică ceea ce el percepe ca fiind o depășire a atribuțiilor statului. Liderul Reform UK a criticat anterior și al doilea și al treilea lockdown impuse în contextul pandemiei de Covid-19, pe care le-a numit „cea mai mare greșeală făcută vreodată de un guvern britanic în timp de pace”. De asemenea, acesta a criticat Tratatul de Pregătire pentru Pandemie al Organizației Mondiale a Sănătății și a consumat ciocolată în exces de Paște pentru a protesta împotriva măsurilor anti-obezitate.

„Puritanii sunt în marș”, a conchis Farage.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel