Nicușor Halici, despre negocierile dintre PNL și PSD în Vrancea
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Nicușor Halici, prefectul județului Vrancea
Nicușor Halici, prefectul județului Vrancea
Negocierile dintre PSD și PNL la nivelul județului Vrancea nu au ajuns încă la un acord. Nicușor Halici, președintele PSD și prefectul județului  Vrancea și Cătălin Toma, președintele  PNL al Consiliului Județean, au  declarat  că mai este până la încheierea unui acord. 

Zilele trecute, cele două echipe de negociere ale PSD, condusă de Nicușor Halici, și PNL, condusă de Cătălin Toma s-au întâlnit pentru o nouă rundă de discuții. 

Prefectul Nicușor Halici, președintele PSD Vrancea, a declarat, pentru Ziarul de Vrancea, că negocierile sunt destul de dificile. Deși nu a spus-o cu subiect și predicat, a lăsat să se înțeleagă faptul că problemele sunt la colegii de alianță. Astfel, cei din PNL nu doresc să renunțe la funcțiile pe care le-au ocupat, după 2020, în instituțiile deconcentrate.

„Noi, PSD, am acceptat să intrăm la guvernare ca să reparăm dezastrul din ultimul an și jumătate. Interesul este să luăm acele măsuri necesare pentru a îmbunătăți viața românilor și, implicit, a vrâncenilor. De aceea, și în plan local, vrem să facem ce trebuie ca să punem în aplicare programul de guvernare și să atingem obiectivele pe care ni le-am asumat”, a afirmat Nicușor Halici.

Vezi și: Vrancea: Zeci de mii de salariați din mediul privat, plătiți cu salariul minim pe economie

Halici a precizat că PSD cere schimbări în instituțiile deconcentrate, în timp ce PNL ”ține de scaune”, fapt ce acest lucru nu ar fi tocmai pe placul liberalilor  care doresc să-și păstreze oamenii în funcțiile pe care le-au ocupat după 2020. 

„Eu, ca prefect, am interesul să lucrez cu oameni capabili să implementeze programul de guvernare. Iar mulți dintre cei care ocupă funcțiile acestea nu au pregătirea necesară”, a mai spus Nicușor Halici. 

Președintele PSD a confirmat că partidul său este deschis inclusiv pentru o alianță mai strânsă la nivelul consiliilor locale, acest lucru implicând și o împărțire a funcțiilor de viceprimar în localitățile din județ.

„Suntem dispuși să colaborăm, așa cum s-a decis și la centru, în funcție de interesele fiecărei localități. Dacă ni se solicită expertiza și ajutorul vom colabora. Interesul nostru este ca lucrurile să meargă bine”, a mai spus Nicușor Halici, potrivit sursei citate.

Întrebat cum crede că privesc alegătorii PSD această alianță cu PNL, Nicușor Halici a răspuns că acest lucru va depinde de rezultatele obținute.

Referitor la acest negocierile cu PSD, Cătălin Toma a declarat că ’’În cazul în care apar noutăți, cu siguranță, vom avea intervenții publice. Vă mulțumesc pentru înțelegere și interes”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel