Nicușor Halici: Atac fără precedent al progresiștilor la creștinătatea poporului român
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Nicușor Halici
Nicușor Halici
"Sunt un om credincios și cu respect față de învățăturile creștine și o spun răspicat: Natura creștină a poporului român nu este subiect de negociat!!!", precizează deputatul PSD de Vrancea, Nicușor Halici.

Suntem creștini prin naștere iar religia și limba noastră au fost cele care, de-a lungul veacurilor, ne-au ținut uniți ca națiune împotriva oricăror încercări de cucerire sau dezbinare. Ca român, nu pot decât să fiu revoltat când văd că religia mea, creștinismul în care m-am născut și am fost botezat, este atacat cu atâta ură de cei care acum se erijează în noua clasă politică, progresiști și susținători ai unor curente mai mult decât îndoielnice.

Pornit de la un reportaj independent, acest atac nu este îndreptat împotriva unor oameni vinovați ci se transformă din ce în ce mai mult într-un atac la credința creștină a poporului român.

Dacă vrei să distrugi un popor îi ataci istoria, tradițiile și religia. Îl lovești în valorile sale strămoșești și încerci să denigrezi însăși identitatea sa. Religia este unul din elementele care diferențiază o populație de o națiune. Dacă asta se dorește în aceste momente, distrugerea națiunii române și a identității sale, eu nu pot decât să lupt împotriva acestor tendințe neo-marxiste de anulare a poporului român și a crezurilor sale pentru ca apoi, să fim transformați într-o masă de manevră care să nu mai reprezentăm decât niște numere pentru cei care astăzi încearcă să ne conducă.

România este singurul stat declarat religios din cadrul Uniunii Europene, suntem al patrulea stat ca număr de credincioși creștini ortodocși și asta este realitatea. Nu trebuie să fim neapărat de acord cu anumite practici ale unor oameni, apropiați poate de biserică, dar nici să lovim și să distrugem stâlpul identității noastre naționale – creștinismul poporului român.

Suntem țara unde și imnul național reiterează valorile și credința noastră. Constituția vă dă dreptul de a vă alege convingerile religioase. Jurământul demnitarilor, indiferent de rang, se face cu mâna pe Constituție și, dacă acesta dorește, pe Biblie. Nu voi sta deoparte să privesc cum religia mea, crezul meu și convingerile mele sunt atacate de oameni care aruncă în derâdere valorile creștine ale poporului român.

Sunt născut creștin, am fost botezat cu un nume cu rezonanță creștină, m-am căsătorit în credința și tradiția creștină, mi-am botezat copiii creștinește și i-am învățat să respecte învățăturile creștine. De la naștere până la moarte voi fi creștin ortodox și nu voi accepta ca această credință să îmi fie contestată sau atacată. Atacarea unuia din pilonii importanți ai identității noastre naționale reprezintă un atac la statul de drept, la spiritul creștin al românilor, la însăși drepturile noastre fundamentale consfințite prin Constituție.

La toate acestea, eu, românul Nicușor Halici, nu pot rămâne indiferent.

Nimic fără Dumnezeu!", a scris pe Facebook deputatul PSD de Vrancea.

Precizarea lui Nicușor Halici vine în contextul în care în utimele zile a apărut un atac la adresa Bisericii Ortodoxe Române și a Patriarhului Daniel.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel