Nicuşor Dan: Taxa auto nu este o soluţie pentru Bucureşti
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Nicușor Dan / Foto: gov.ro
Nicușor Dan / Foto: gov.ro
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a spus, luni seară, că introducerea unei taxe auto de la 1 ianuarie 2023 nu este o soluţie pentru Bucureşti.

Nicușor Dan, întrebat, la Digi 24, luni seară, de ce nu susţine introducerea unei taxe auto de la 1 ianuarie,  a explicat că aceasta nu este o soluţie pentru Bucureşti. „Taxa auto este o propunere, a fost o propunere a administraţiei anterioare. Acum este o propunere formată de nişte consilieri generali, foarte bine, am tot respectul pentru orice fel de propunere de dezbatere. În opinia mea, nu este soluţia pentru Bucureşti.”

„Soluţia pentru Bucureşti, în opinia mea, şi există un acord politic pe asta, este o taxare a parcării proporţională cu importanţa locului public pe care se parchează şi strategia noastră merge în direcţia aceasta. Adică nu este normal să ai o parcare subterană sau cum avem la Străuleşti o parcare care e goală şi după aceea pe toate străduţele pe care vii către centru să ai o parcare gratuită. Atunci, evident că nimeni nu o să-şi lase maşina la marginea oraşului”, a precizat Nicuşor Dan.

„Asta se întâmplă peste tot, în oraşele occidentale. M-am gândit la o sumă, dar nu o să o public înainte să am un acord cu Consiliul General, pentru că e decizia Consiliul General”, a mai spus, luni seară, primarul Nicuşor Dan.

Citește și / Herăstrăul, abandonat și de Clotilde Armand, și de Nicușor Dan: Copaci legați cu banda Poliției Locale, ca să nu se prăbușească, buruieni de un metru, alei surpate

Parcul Herăstrău din București este în continuare părăsit. 

Din alte evenimente, aleșii locali par să nu învețe nimic. Vizavi de primăria lui Nicușor Dan, în Parcul Cișmigiu, un copac a căzut peste o femeie, pe alee. Despre măsurile care (nu) s-au luat, DCNews a scris ulterior, din răspunsurile oficiale ale autorităților competente. În timp ce copacii devin adevărate capcane pentru bucureștenii care aleg parcul pentru o plimbare de weekend sau de dimineață, fugind, pe cât posibil, de poluarea străzilor betonate, aglomerate de mașini, aleșii locali se încurcă în idei din ce în ce mai năstrușnice. Până una alta, vedem că nimic nu se schimbă. Continuarea materialului, AICI!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel