Urmărește emisiunea live
Nicușor Dan spune că „zeci de mii de mașini vor dispărea de pe prima bandă“
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Nicușor Dan. Foto: Crișan Andreescu
Nicușor Dan. Foto: Crișan Andreescu
De ziua internațională a bicicletelor, primarul Nicușor Dan a făcut precizări despre excesul de mașini din București.

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a vorbit despre numărul mare de mașini din București:

„Am explicat problema, lipsa banilor și prețurile exagerat de mari pe care le utiliza Compania Municipală de Parcuri. Am început și în curând veți vedea rezolvarea. În anul acesta o să vedeți câteva zeci de mii de mașini mai puține pe prima bandă. O să aflați. Se va întâmpla până la sfârșitul anului. Așteptați momentul anunțului“, a precizat Nicușior Dan.

Nicușor Dan „speră“ ca problemele cu apa calda vor mai dura doar „o săptămână şi un pic“

Primarul general, Nicuşor Dan, şi-a exprimat speranţa că problemele cu furnizarea apei calde din Capitală vor fi rezolvate în aproximativ o săptămână, menţionând că acestea sunt cauzate de ELCEN, pentru că a decis să intre în revizie simultan cu două centrale.

"O revizie durează între 4 şi 6 săptămâni, sper, deci deja suntem la trei săptămâni de când a început, eu sper să mai dureze o săptămână - o săptămână şi un pic", a spus Nicuşor Dan, miercuri, într-o conferinţă de presă.

El a menţionat că oprirea furnizării apei calde este "semnificativă" în sectoarele 4 şi 5.

"Am vrut să fiu foarte echilibrat în relaţia pe care o avem cu ELCEN. Aş dori şi să preluăm ELCEN, plătind statului, Ministerului Energiei, contravaloarea, tocmai ca să nu mai fie tot timpul această pasare a răspunderii între ELCEN şi Termoenergetica, societatea noastră. Problemele care sunt în Bucureşti de 2-3 săptămâni nu sunt cauzate de noi, sunt cauzate de ELCEN, pentru că a decis să intre în revizie simultan cu două centrale", a adăugat Nicuşor Dan, potrivit Agerpres.

Astuparea gropilor în Capitală

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, anunță că PMB va acționa pentru astuparea gropilor din asfalt: „Undeva în două luni eu estimez că o să fim bine cu remedierea gropilor din asfalt”.

„Pe gropile din asfalt am alocat o sumă consistentă în buget. Imediat ce contractul este semnat și vremea ne permite, o să vedeți că începem să acționăm pe segmentul ăsta. Undeva în două luni eu estimez că o să fim bine cu remedierea gropilor din asfalt”, anunță Nicușor Dan.

El spune că bugetul Administrației Străzilor, „care înseamnă gropi, marcaje și semafoare”, este de 20 de milioane de lei pe 2021 (citește mai mult AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel