Nicușor Dan, reacție după declarațiile lui Alexandru Arșinel despre contractul cu Teatrul Constantin Tănase
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Nicușor Dan / Foto: gov.ro
Nicușor Dan / Foto: gov.ro
Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a făcut câteva precizări după informațiile apărute cu privire la contractul lui Alexandru Arșinel. 

"Precizări la o nouă dezinformare. Alexandru Arşinel a fost şi este actor colaborator la Teatrul Constantin Tănase. Adică, are un contract de colaborare cu teatrul, iar contractul este în curs. Până de curând era și directorul artistic (adică directorul adjunct) al teatrului. În urma informațiilor primite din teatru asupra activității sale ca director artistic, nu i-am mai prelungit acest mandat. A rămas cu contractul de colaborare cu teatrul, în calitate de actor.", a scris primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, pe Facebook.

Alexandru Arșinel spunea despre Nicușor Dan că îl inhibă 

"Am făcut foarte multe. A fost primul teatru care a fost reabilitat și asta datorită intervențiilor noastre și datorită unor primari care au lucrat pentru Primărie și care erau de diferite culori. Ne-a șocat faptul că, fără să analizeze, fără să întrebe, fără să cerceteze a zis: nu 6 luni, 2 luni. De ce 2 luni? 2 luni. Eu rămânând drept colaborator, nu angajat în Teatru.", a afirmat Alexandru Arșinel (82 de ani), într-un interviu pentru Antena 3.

Alexandru Arșinel spunea, de asemenea, că decizia edilului, cu care nu a discutat niciodată față în față, l-a afectat. Actorul susținea și că se simte inhibat de Nicușor Dan.

CITEȘTE ȘI: Nicuşor Dan l-a dat afară pe Alexandru Arşinel: ”De 60 de ani joc în teatrul ăsta”. Bogdan Chirieac: Ură! E o nebunie pur şi simplu

"Încercând să urmăm drumul început, am văzut că nu mai ajungem la un rezultat. De fapt, suntem prigoniți. (...) Câteva luni am tăcut că nu știam ce să zic, cum să reacționez, nu mi s-a mai întâmplat așa ceva. Când ai actori de bază, actori cu o anumită calitate îi lași să muncească, cât pot să muncească. (...) Am rămas surprins. (...) Mă afectează. Mă afectează că o face nu numai cu mine, probabil, (...) o face cu mai mulți artiști probabil, și nu numai artiști pe care îi inhibă, îi face să nu îndrăznească să ajungă mai departe, cred. (...)

Nici n-am îndrăznit să mă duc pentru că, efectiv, omul ăsta mă inhibă, pentru că nu știu care este direcția gândirii sale, ce gândește nu s-a exprimat niciodată.", susținea actorul la Antena3.

Vezi aici mesajul lui Alexandru Arșinel pentru primarul Capitalei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel