Nicuşor Dan: PMB a atribuit contractul pentru execuţia a 3,3 km de pistă de bicicletă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Primăria Capitalei a atribuit contractul pentru execuţia a 3,3 kilometri de pistă de bicicletă, informează primarul general, Nicuşor Dan.

'Noua pistă va fi construită în sectorul 1, pe traseul Piaţa Presei - Bulevardul Kiseleff - Bulevardul Constantin Prezan. Lucrările vor începe în zilele următoare, urmând să dureze două luni. Viitoarea pistă pentru biciclete face parte din Traseul 1 al unui proiect care are patru trasee, cu o lungime totală de 48,25 de kilometri, din care municipalitatea a construit până acum o treime', scrie edilul pe Facebook.

Conform PMB, contractul a fost atribuit Trustului de Clădiri Metropolitane Bucureşti. 

Citește și - Trenul metropolitan și reabilitarea liniilor de tramvai, priorități pentru Nicușor Dan și Adina Vălean

Primarul general Nicușor Dan s-a întâlnit, vineri, cu Adina Vălean, comisarul european pentru Transporturi, iar între prioritățile investițiilor despre care au discutat se numără trenul metropolitan și reabilitarea liniilor de tramvai.

Nicușor Dan s-a întâlnit cu Adina Vălean, comisarul european pentru Transporturi, cu care a discutat despre proiectele Bucureștiului și ale zonei metropolitane pentru infrastructura de transport și despre finanțările europene pe care Primăria Capitalei le poate obține.


„Prioritare pentru Uniunea Europeană rămân proiectele verzi de infrastructură, iar Bucureștiul poate primi fonduri în acest scop. Am vorbit și în această întâlnire despre interesul major al orașului pentru crearea trenului metropolitan, precum și pentru reabilitarea liniilor de tramvai, discutând de asemenea despre planul de mobilitate urbană al Capitalei, pe care îl vom lansa curând în dezbatere publică”, a spus primarul general, pe Facebook.


Dialogul Primăriei Capitalei cu Comisia Europeană și cu Direcția Generală Mobilitate și Transporturi va continua, pentru a fi aduși în Bucureșit banii europeni de care este nevoie, promite Nicușor Dan.

Comisarul Adina Vălean susține Bucureștiul: E capitala noastră. O abordare integrată este absolut necesară

"Bucureştiul e capitala noastră şi îmi doresc să se ridice la nivelul de confort şi prosperitate pe care îl au celelalte capitale europene. Infrastructura, nu numai cea de transport, în general, dar privind către chestiunile legate de transport, sigur că o abordare integrată, atât a nevoilor de infrastructură propriu-zisă, cât şi a mobilităţii şi a logisticii în Capitală este absolut necesară. De fapt, acesta este trendul. Lucrurile pe care trebuie să le pornim încep cu o strategie, o viziune integrată asupra mobilităţii şi logisticii în oraş, care apoi se declină şi se desface în proiecte, care împreună reprezintă, ca un puzzle, piesă cu piesă, ceea ce înseamnă pentru un oraş mare mobilitate şi logistică. Nevoile sunt imense. Sigur că tot ceea ce înseamnă transport cu zero emisii - trenul metropolitan şi tramvaiul - sunt mijloace pe care Uniunea Europeană le plasează în centrul politicilor de transport pentru strategiile urbane aşa încât, desigur, încurajează foarte multe proiecte", a spus Vălean, după o întâlnire cu primarul Capitalei, Nicuşor Dan. Vezi articolul aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel