Nicușor Dan, ”DENUNȚAT” la PREFECT- DOCUMENTE. Îngrijorări din PMB, după ce a semnat plăți. Incompatibilitate?
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: D.C.
WhatsApp
Nicușor Dan este și arbitru, și jucător, iar mai multe îngrijorări, inclusiv scrise, au fost ridicate către prefect. 

Primarul, ales fiind, nu poate deține funcții executive. Totuși, se pare că Nicușor Dan, după ce și-a asumat conducerea ALPAB, în urma detașării directorului general Bogdan Tănase la Cultural Expo Arte, ar fi semnat documente ALPAB, în calitate de ordonator terțiar de credite, adică ar fi semnat plăți. În acest sens, DCNews a consultat un document, o solicitare către Adrian Iordache, directorul direcției juridice, în care i se cere de către șeful biroului juridic și evidența patrimoniului și de către șeful serviciului financiar buget, să stabilească dacă, în raport cu situația anterior menționată, Nicușor Dan se află în incompatibilitate sau nu. 

Vezi și: EXCLUSIV  Ce nu spune Nicușor Dan după ce s-a pus șef la Parcuri. Surse explozive DCNews: ”NU poate! Incompatibilitate”. Culisele care n-ar fi vrut să se afle

Conform solicitării citate, nu există niciun document din care să reiasă preluarea atribuțiilor directorului general ALPAB pe perioada vacantării temporare a postului. 

O altă solicitare consultată este spre Instituția Prefectului Capitalei. Și-n această solicitare se cere să se lămurească dacă Nicușor Dan, în calitate de ordonator principale de credite, a semnat în mod legal documentele financiar contabile ale ALPAB, în calitate de ordonator terțiar de credite. Se solicită către prefect lămuriri cu privire atât la legalitatea gestului primarului, cât și cu privire la existența posibilei incompatibilități, în exercitarea simultană a celor două atribuții. De asemenea, se precizează și-n acest document către prefect, semnat de către directorului economic, că nu a fost comunicată vreo dispoziție emisă de primarul general cu privire la preluarea atribuțiilor directorului general, pe perioada vacantării postului. 

VEZI AICI DOCUMENTELE 

Nicușor Dan avea în garaj tot ce-i trebuia să curețe parcurile, dar a DISTRUS compania. Utilaje noi de 20 de milioane ZAC în țiplă

Utilaje de 20 de milioane au zăcut și zac în garajul Companiei Municipale Parcuri, care, surpriză, se închide! Deși utilajele sunt noi și au presupus o investiție uriașă tocmai pentru a se îngriji în mod corect de sutele de hectare de parcuri ale Capitalei, primarul Nicușor Dan nu a consider oportun să finanțeze compania municipală, pe modelul ”Armand”, acuzând prețurile prea mari practicate. Însă nu vorbim de o companie privată, ci una a Primăriei Generale, asupra căreia Nicușor Dan, printr-o decizie în Consiliu, putea interveni, asta dacă scopul era să deblocheze situația, nu să o blocheze definitiv până la faliment. 

Vezi aici GALERIA FOTO 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel