Nicușor Dan, contre cu Toni Greblă pe PUZ. ”Nu mi-a venit să cred că aşa ceva se poate întâmpla. Nu era mai simplu să mă invite la primărie să le văd?”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Toni Greblă, prefectul Capitalei
Toni Greblă, prefectul Capitalei
Prefectul Capitalei, Toni Greblă, a vorbit despre ”zvonul” apărut în spațiul public legat de cele 86 de PUZ-uri pe zone protejate care nu ar exista. 

”Nu mi-a venit să cred că aşa ceva se poate întâmpla dar imediat după, a apărut un răspuns către un ONG al unui director din Primărie, de la Direcţia Arhive, în care scria că aceste PUZ-uri nu au existat niciodată în arhiva Primăriei şi nu se află nici acum, scris de Primăria Capitalei. În această situaţie, pentru a elimina orice suspiciune, am solicitat prin două adrese primarului Capitalei să îmi trimită copie certificată după aceste PUZ-uri, dar nu mi-a răspuns la niciuna, iar astăzi a ieşit în conferinţă acuzând că vreau să atac în instanţă aceste PUZ-uri. Nu era mai simplu să îmi dea un telefon şi să îmi spună că există, să mă invite la primărie să le văd?”, a precizat prefectul Toni Greblă, scrie news.ro

Prefectul a menţionat că această ieşire a primarului îl duce la concluzia că ”este ceva în neregulă cu acele PUZ-uri”.

”Eu nu am ce să atac mâine în instanţă pentru că nu ştiu dacă există, nu le-am văzut ca să contest legalitatea adoptării lor. Primarul este obligat, în virtutea legii, să îmi pună la dispoziţie toate documentele, sunt convins că le va trimite într-un termen mai scurt sau mai lung”, a mai spus prefectul Greblă.

Prefectul a mai arătat că primarul Nicuşor Dan ”a făcut mare tam-tam că zonele protejate ar rămâne neprotejate, însă el însuşi a suspendat PUZ-urile de la patru sectoare”.

”A fost vreo nenorocire? Nu, pentru că există PUG-ul, planul urbanistic general. Se pare că este un lucru mai profund ceea ce s-a întâmplat cu aceste PUZ-uri, nu numai în mandatul lui Nicuşor Dan, pentru că ele au fost adoptate sau se vorbeşte despre adoptarea lor încă din anul 2000 şi se pare că asta deranjează mai mult. Eu voi lua o decizie după ce voi vedea despre ce e vorba, voi avea opinia direcţiilor de specialitate din Prefectură şi voi spune care este poziţia, pe lege, privind aceste PUZ-uri”, a mai spus prefectul Capitalei.

Ce a spus Nicușor Dan

„Prefectul municipiului Bucureşti intenţionează ca mâine, 6 februarie, să atace în instanţă reglementarea de urbanism a întregii zone istorice a municipiului Bucureşti. Asta înseamnă, pe scurt, liber la blocuri între case în întreaga zonă istorică a municipiului Bucureşti. (...) Conform legii, dacă prefectul atacă orice act administrativ, el este suspendat pe durata pe care litigiul se desfăşoară. Asta înseamnă că, timp de un an sau doi din momentul în care această acţiune este iniţiată, nu vom mai avea reglementare de urbanism pe zona istorică a municipiului Bucureşti” a declarat, duminică, în cadrul unei conferinţe de presă, Nicuşor Dan.

Primarul Capitalei susţine că acest fapt este ”de o gravitate extraordinară” şi are ”două consecinţe foarte grave” respectiv dispariţia regimului de protecţie al zonelor istorice şi reluarea procedurilor de autorizare pentru proiectele aflate în curs de autorizare a construirii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel