Nicușor Dan, ceartă cu Grindeanu: PSD e în continuare un partid anti-București
Autor: Andrei Itu | Publicat pe: 01 aug 2022, 16:29
WhatsApp
Nicușor Dan, ceartă cu Grindeanu: PSD e în continuare un partid anti-București. Inquam Photos / Ilona Andrei
Nicușor Dan, ceartă cu Grindeanu: PSD e în continuare un partid anti-București. Inquam Photos / Ilona Andrei
Primarul general, Nicuşor Dan, i-a transmis ministrului Transporturilor că 'Bucureştiul nu e ţinut în spate de nimeni' şi că produce 'un sfert din PIB', după ce Sorin Grindeanu a declarat că Metrorex, care cere bani de la buget, ar trebui să fie în subordinea Municipalităţii, pentru că nu i se pare corect ca un moldovean să plătească pentru transportul public al Capitalei.

'În atenţia ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu: Bucureştiul nu e ţinut în spate de nimeni! Nici de Timişoara, nici de Iaşi, nici de alte oraşe sau judeţe. Dimpotrivă, Bucureştiul e cel care contribuie la susţinerea celorlalte regiuni ale ţării, iar asta e firesc pentru dezvoltarea României. Cu 10% din populaţia ţării, Bucureştiul produce aproximativ un sfert din PIB-ul României. Deci, bucureştenii produc mult peste media naţională, dar, cu toate astea, administraţia locală din Bucureşti nu primeşte atât cât ar trebui să primească pentru nevoile Capitalei. Asta e realitatea, iar dincolo de asta mai constat că PSD e în continuare un partid anti-Bucureşti', a scris Nicuşor Dan, pe Facebook.

Luni, Sorin Grindeanu a declarat că s-a săturat ca disconfortul pe care îl au bucureştenii la metrou să fie folosit ca un mijloc de presiune asupra Guvernului, pentru a astupa anumite găuri de la Metrorex.

El a afirmat că este deschis pentru o discuţie cu Primăria Generală, astfel încât transportul public în Bucureşti să fie în gestiunea Municipalităţii. El a adăugat că nu i se pare corect ca un moldovean să plătească pentru transportul din Capitală.

'Vineri a fost termenul de la care au început să curgă cele 30 de zile pentru depunerea de CV-uri pentru selecţia pe 109 (n.r. - Ordonanţa de urgenţă nr. 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice) la 5 companii, printre care şi Metrorex. Nu mă voi opri şi nu dau înapoi. Colegii mei o să vă dea calendarul. Nu doar pentru cele 5 companii: CNAIR, CNIR, CFR Infrastructură, CFR Călători, Metrorex, ci şi pentru toate celelalte, şi este un calendar. Dar de ce am subliniat lucrul acesta? Pentru că mă aştept de la viitorul Consiliu de Administraţie şi de la viitorul director general, care îşi va prezenta planul de management în Consiliul de Administraţie selectat pe 109, ca aceste practici legate de sumele de bani care se tot aşteaptă de la bugetul statului să se diminueze şi să se elimine în timp. Şi ca să închid: aproximativ 700 de milioane au cerut cei de la Metrorex, pe diverse capitole', a subliniat Sorin Grindeanu, scrie Agerpres.

Vezi și -  Cum a fost distrus mitul Nicușor Dan / video

Mitul Nicușor Dan a fost distrus în momentul în care a câștigat Primăria București și ne-a arătat cum conduce Capitala.

Din păcate, pentru unii părea o lumină, dar faptele sale au vorbit în locul său. Lucrurile, în București, arată cel puțin la fel de rău ca în administrația Firea. Nicio îmbunătățire a calității vieții.

Despre acest subiect au vorbit jurnalistul Val Vâlcu și sociologul Alfred Bulai la DC News în emisiunea „Nod în papură”.

„Nouă din zece politicieni au avut probleme când erau la putere sau când trebuiau scoși de la putere. Nicușor Dan nu deranjează „sistemul” care are putere. De fapt, Nicușor Dan nu deranjează pe nimeni”, a spus sociologul Alfred Bulai, moment în care jurnalistul Val Vâlcu a spus: „Pe noi, cetățenii, ne deranjează”. 

„Nicușor Dan nu face rău la nimeni în sensul că nu deranjează zonele de interes din România. (...) El a mințit printr-un anumit gen de politică, mă refer înainte de a fi primar, care părea corectă la vremea ei. Mă refer la idei de genul: „să blocăm proiecte”, „este mafie!” Da, este mafie imobiliară, există niște golăneli inimaginabile, a venit cu un mesaj care părea corect și cinstit. Din păcate, oamenii au observat că nu s-a făcut mare brânză în această direcție. Când iei un politician care este doar pe principiul „oprește” și „dărâmă”, „distruge”, de ce așteptăm să se construiască ceva și să fie ceva spectaculos în București?!”, a mai spus Alfred Bulai. Vezi video aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?