Data actualizării:
Data publicării:

Nicușor Dan anunță semaforizarea în trei ”intersecții”. Adevărul de la fața locului e că în două sunt deja semafoare, abia puse, deși primarul scrie altceva FOTO

Autor: Roxana Neagu | Categorie: Politica
WhatsApp
În primul rând, nu este vorba despre o încrucișare de drumuri, deci nu vorbim despre intersecții. În plus, nu acele trei străzi adiacente blochează Șoseaua Alexandriei. Mesajul primarului general pare că vine din partea unui ales care nu a văzut și nu a auzit protestele din octombrie 2022, care au blocat Șoseaua Alexandriei, după ce un tânăr de 19 ani a murit pe trecerea de pietoni. S-a trezit, după doi ani, să spună că pune semafoare, vorbind despre ”lipsa semaforizării”. Mai mult, anunță achiziții, deci bani aruncați pentru ce? 

”Patru noi intersecții din Capitală vor fi semaforizate, pentru a crește siguranța traficului rutier și pietonal” anunță primarul general Nicușor Dan. Printre ele, enumeră: ”trei intersecții de pe Șoseaua Antiaeriană, cu str. Elena și Vasile Cojocaru, str. Manea Șerban și str. Triunghiului”. 

Intersecțiile nu sunt în realitate ceea ce înțelegem prin intersecții, ci străzile menționate sunt adiacente cu Șoseaua Alexandriei, la fel ca multe altele. În plus, în două dintre cazurile menționate, există deja semafoare, puse după protestele generate de moartea unui adolescent pe trecerea de pietoni. 

Amintim că în octombrie 2022, un adolescent de 19 ani a fost accidentat mortal pe o trecere de pietoni pe Șoseaua Alexandriei. Au urmat proteste prin care oamenii din zonă, dar și apropiați ai adolescentului au blocat Șoseaua Alexandriei, trecând pe trecerile de pietoni prost luminate și nesemaforizate, unde, în multe cazuri, viața pietonilor nu a avut prioritate. ”Tânărul care a decedat în seara aceasta mi-a fost prieten, îl cunoșteam foarte bine și din ce pot spune e șocant cum atâtea cruci pe marginea trotuarului nu ridică un semn de întrebare primăriei să monteze măcar un limitator de viteză sau cel puțin un semafor” spune un prieten al băiatului decedat, lovit de o mașină pe acea trecere de pietoni. 

”Uitați-va ce stradă lungă, și nu este semaforizată absolut deloc, pe aici se circulă și cu 120 la oră. Mai multe persoane spun că aici se întâmplă des astfel de accidente. Da, sunt, dacă va uitați, exact acolo unde a murit, e încă o cruce”, spunea un trecător. Cu trei luni înainte, un alt tânăr își pierduse viața, de acea dată din cauza vitezei. La doar 26 de ani, și-a găsit sfârșitul intrând, cu viteză, într-un copac. 

După proteste, pe Șoseaua Alexandriei, s-au montat semafoare în dreptul străzilor Elena și Vasile Cojocaru și Manea Șerban, după cum puteți vedea în imaginile de mai jos: 

Acum, primarul general anunță că montează fix acolo semafoare, pentru că nu există și de aceea e aglomerat în zonă. 

”Patru noi intersecții din Capitală vor fi semaforizate, pentru a crește siguranța traficului rutier și pietonal. Este vorba despre trei intersecții de pe Șoseaua Antiaeriană, cu str. Elena și Vasile Cojocaru, str. Manea Șerban și str. Triunghiului, precum și intersecția dintre Splaiul Unirii – Bd. Abatorului – Intrarea Scorțeni. Acestea sunt intersecții aglomerate, în care circulația se desfășoară cu dificultate din cauza lipsei semaforizării, ceea ce a dus la numeroase accidente în zonele respective. Consiliul General al Municipiului București a aprobat în ședința de astăzi indicatorii tehnico-economici pentru amplasarea de semafoare în cele patru intersecții, în care traficul este reglementat în prezent doar prin indicatoare rutiere. În perioada imediat următoare, Administrația Străzilor București va demara procedura de achiziție pentru serviciile de proiectare și execuție a lucrărilor. Termenul estimat pentru semaforizarea intersecțiilor este de 3 luni, după finalizarea proiectului tehnic” anunță Nicușor Dan, în mesajul transmis. 

Este totuși halucinant ca să fie aprobați indicatori și să vorbești despre ”intersecții” aglomerate, despre lipsa semaforizării, când realitatea e alta. Nici nu era nevoie să mergi în teren, ci, așa cum se vede, să intri pe Google Maps. În plus, acele așa-numite intersecții nu sunt aglomerate, iar aglomerarea din zonă este dată de localitățile supra-aglomerate din jurul Bucureștiului, precum Bragadiru, Cornetu, Măgurele, unde s-au dezvoltat cartiere noi, nu de străzile ce dau propriu-zis în Șoseaua Alexandriei, care, de altfel, sunt aproape necirculate.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel