Nicușor Dan a semnat restaurarea Palatului Știrbei
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Nicușor Dan a anunțat că a semnat autorizația pentru restaurarea Palatului Știrbei,   proprietarul  păstrând toate elementele arhitecturale. „Nu va fi permisă nicio altă construcție modernă”, a declarat Primarul General.

"Am semnat autorizația pentru restaurarea Palatului Știrbei de pe Calea Victoriei, clădire monument istoric, construită în 1835. E unul dintre palatele-simbol ale Bucureștiului, ridicat de Barbu Știrbei înainte de a ajunge domnitor al Țării Românești și folosit în timpul domniei drept reședință de protocol.

Proprietarul privat al clădirii o va renova pe cheltuiala proprie, urmând să păstreze toate elementele arhitecturale, dar și să reconstruiască corpul dispărut al fostei remize de trăsuri. Este pentru prima oară după 1989 când o clădire de patrimoniu care a fost demolată va fi reconstruită.

Precizez că nu va fi permisă nicio altă construcție modernă, care să afecteze din punct de vedere urbanistic palatul și zona adiacentă", a ascris Nicușor Dan pe Facebook.

Dezvoltatorul imobiliar Hagag Development Europe a anunțat miercuri că a primit, în sfârșit, autorizația de construire pentru demararea lucrărilor de consolidare și renovare a Palatului Știrbei din Calea Victoriei 107 din București. Compania a cumpărat clădirea în 2019, dar abia acum s-a ajuns la obținerea autorizației care permite inițierea procedurii de licitație pentru selectarea antreprenorului general.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel