Nicușor Constantinescu vrea să plece din țară
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Președintele Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, solicită instanței să-i ridice interdicția de a părăsi țara. Cererea social-democratului, depusă joi, va fi judecată vineri dimineață.

Judecătorul Victor Văduva, purtător de cuvânt al Judecătoriei Constanța, a declarat pentru Mediafax că cererea lui Constantinescu a fost înregistrată în cursul acestei zile, termenul de judecată fiind programat pentru vineri, 17 ianuarie.

Constantinescu a declarat, miercuri seară, la o televiziune locală, că vrea să plece în Statele Unite ale Americii pentru a se tratat de "o boală gravă". Șeful CJ Constanța a precizat că și-a făcut programări la mai multe institute și că a oținut vize de la ambasadă.

Apropiați ai lui Nicușor Constantinescu spun că acesta ar urma să plece din țară, cu destinația SUA, la sfârșitul acestei săptămâni.

De asemenea, Nicuşor Constantinescu a depus, joi dimineaţă, o solicitare la DNA Constanţa pentru întreruperea interdicţiei de a părăsi ţara pentru 30 de zile, cerere acceptată de procurorii anticorupţie, care au ddecis că acesta poate părăsi ţara până în 30 ianuarie.

Potrivit reprezentanţilor DNA Constanţa, Nicuşor Constantinescu a primit acest drept deoarece a prezentat documente din care a reieşit că suferă de o afecţiune severă şi este necesar să meargă la tratament la o clinică din străinătate.

Nicușor Constantinescu este urmărit penal pentru abuz în serviciu. Procurorii susțin că președintele CJ Constanța a alocat nelegal aproximativ 5 milioane de euro din fonduri publice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel