Niculae Bădălău, ANUNȚ privind parlamentarii PSD Giurgiu la votul învestirii noului Guvern Orban
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Niculae Badalau Sursă FOTO: Agerpres
Niculae Badalau Sursă FOTO: Agerpres
Preşedintele organizaţiei judeţene a PSD Giurgiu şi ministru al Economiei, senatorul Niculae Bădălău, a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că niciun parlamentar PSD de Giurgiu nu va intra în sala de plen şi nu va vota guvernul Orban, el adăugând că este convins că dacă noul guvern totuşi va trece, va pica la prima moţiune.

'Niciun parlamentar PSD de Giurgiu nu va intra în sală şi nu va vota guvernul. Dacă PNL cu aliaţii lor de conjunctură au provocat căderea Guvernului prin moţiune de cenzură, noi înţelegem că au responsabilitatea în a trece şi noul guvern în Parlament. Aşa cum spune legea, le trebuie 233 de voturi ca să poată să aibă cvorumul de şedinţă. Să şi-l asigure pentru că dânşii au provocat această criză! Noi ne-am făcut datoria, am plătit pensiile, salariile şi, mai ales la Giurgiu, am făcut investiţii. Fără niciun dubiu, reuşim la Senat unde aveam o majoritate stabilă şi în Camera Deputaţilor sunt convins că avem o majoritate în acest moment' ,a declarat senatorul Niculae Bădălău. El consideră că şi dacă va trece acest guvern de votul Parlamentului, va fi unul total instabil.

'Dacă vor reuşi să-l pună va fi un guvern total instabil care nu va aduce decât dezastru în România pentru că sunt convins că cele cinci sau şase partide câte sunt în momentul acesta nu vor putea să facă un guvern eficient pentru ţară. Nici Pro România nu cred că va intra la guvernare pentru un guvern de tranziţie. Ce o însemna guvern de tranziţie eu nu am înţeles. Un guvern care să stea mai mult, mai puţin, mai micuţ, nu am înţeles!? Aud că şi la ministerul pe care îl gestionez se va face audit. Eu aştept să facă audit la minister, dar să vină unii care chiar ştiu, nu oameni care habar nu au pe ce lume trăiesc faţă de economia României', a completat Niculae Bădălău. El spune că dacă a fost votată moţiunea, trebuia gândit şi pasul următor pentru că nu se poate lăsa o ţară neguvernată.

'Au votat moţiunea, dar trebuia gândit foarte bine pasul doi pentru că nu poţi să laşi o ţară neguvernată. Cum faci noulgGuvern pentru că o corcitură de partid, şi mă refer aici la PNL şi spun corcitură pentru că e format din PNL şi PDL-ul ăla, cu 17% nu poţi să ai pretenţia să preiei conducerea ţării, atâta au în Parlamentul României, iar partidele unele sunt de stânga, de centru-stânga, altele de dreapta, deci nu au niciun program. Unii vor primar dintr-un tur, alţii din două tururi, toate astea trebuie trecute într-un protocol dacă vrei să mergi mai departe. E clar că se bat cap în cap şi eu vă spun că nu reuşim doar să nu ţinem şedinţa neprezentându-ne la învestitura în Parlament ci, pur şi simplu, nu se înţeleg ei, nu o să ajungă ei să intre în sală (...) Spun unii că nu suntem responsabili, iresponsabili am fi dacă am gira un astfel de guvern. Ca să intre cu cinci- şase- şapte voturi în plus e clar că la prima moţiune pici şi atunci vom avea o instabilitate totală', a concluzionat Niculae Bădălău, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel