Nicușor Dan solicitare pentru Klaus Iohannis
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
Uniunea Salvaţi România îi solicită preşedintelui Klaus Iohannis să nu promulge legea prin care a fost respinsă o ordonanță de urgență privitoare la construcțiile din marile orașe, a anunţat joi preşedintele USR, Nicuşor Dan. 

"Avem problemele de oportunitate a acestei ordonanţe, care venea să pună ordine în problemele urbanismului şi construcţiilor. E vorba de faptul că prin ordonanţă se interziceau acele PUZ-uri pe parcele care au nenorocit oraşele şi au nenorocit posibilitatea de dezvoltare pe termen lung a oraşelor. (...) OUG 100, care a fost în vigoare câteva luni, a modificat procedura, terminologia, ordinea etapelor pe care privaţii care doresc să construiască trebuie să le îndeplinească. Prin această lege întreaga procedură care s-a desfăşurat timp de câteva luni este anulată şi se revine la procedura dinainte. Sunt oameni care au modificat actele pe a doua procedură, acum ei sunt trimişi din nou la instituţia ce era competentă pe prima procedură şi asta nu e deloc în regulă", a explicat preşedintele USR. 

Nicuşor Dan şi-a exprimat speranţa ca preşedintele ţării să retrimită legea la reexaminare în Parlament, astfel încât "soluţia raţională pentru dezvoltarea oraşelor din România să aibă câştig de cauză", relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel