Nicușor Dan solicitare pentru Klaus Iohannis
Autor: Bogdan Bolojan | Publicat pe: 20 apr 2017, 15:29
WhatsApp
Uniunea Salvaţi România îi solicită preşedintelui Klaus Iohannis să nu promulge legea prin care a fost respinsă o ordonanță de urgență privitoare la construcțiile din marile orașe, a anunţat joi preşedintele USR, Nicuşor Dan. 

"Avem problemele de oportunitate a acestei ordonanţe, care venea să pună ordine în problemele urbanismului şi construcţiilor. E vorba de faptul că prin ordonanţă se interziceau acele PUZ-uri pe parcele care au nenorocit oraşele şi au nenorocit posibilitatea de dezvoltare pe termen lung a oraşelor. (...) OUG 100, care a fost în vigoare câteva luni, a modificat procedura, terminologia, ordinea etapelor pe care privaţii care doresc să construiască trebuie să le îndeplinească. Prin această lege întreaga procedură care s-a desfăşurat timp de câteva luni este anulată şi se revine la procedura dinainte. Sunt oameni care au modificat actele pe a doua procedură, acum ei sunt trimişi din nou la instituţia ce era competentă pe prima procedură şi asta nu e deloc în regulă", a explicat preşedintele USR. 

Nicuşor Dan şi-a exprimat speranţa ca preşedintele ţării să retrimită legea la reexaminare în Parlament, astfel încât "soluţia raţională pentru dezvoltarea oraşelor din România să aibă câştig de cauză", relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro
Astrosens.ro
Astrosens.ro