Data actualizării:
Data publicării:

Nicolas Sarkozy a fost condamnat la 3 ani de închisoare

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Nicolas Sarkozy, condamnat la 3 ani de închisoare
Nicolas Sarkozy, condamnat la 3 ani de închisoare
Nicolas Sarkozy, președinte al Franței între 2007 și 2012, a fost condamnat la 3 ani de închisoare.

Fostul președinte francez Nicolas Sarkozy a fost condamnat la Paris, miercuri, 17 mai, la trei ani de închisoare, inclusiv un an de închisoare pentru corupție și trafic de influență în afacerea interceptărilor telefonice, o sancțiune fără precedent pentru un fost președinte, scrie Le Figaro.

Avocatul său Thierry Herzog și fostul magistrat superior Gilbert Azibert au fost condamnați la aceleași pedepse. Curtea de Apel a pronunțat, de asemenea, o interdicție de trei ani a drepturilor civile pentru Nicolas Sarkozy, ceea ce îl face ineligibil, precum și o interdicție de trei ani de exercitare a profesiei pentru Thierry Herzog.

Anterior, Sarkozy a fost pus sub acuzare, împreună cu alţi 12 foşti oficiali, pentru corupţie pasivă şi finanţarea ilegală din Libia a campaniei sale electorale.

Acesta a fost acuzat de "ascunderea deturnării de fonduri publice, corupţie pasivă, finanţarea ilegală a campaniei electorale şi conspiraţie în vederea comiterii unei infracţiuni pasibile de o pedeapsă de 10 ani de închisoare".

Nicolas Sarkozy s-a născut la 28 ianuarie 1955, la Paris, și este un politician francez, fost președinte al Franței și coprinț al Andorrei din 16 mai 2007 până la 15 mai 2012.

Sarkozy a fost anterior de două ori ministru de interne al Franței, din 2002 până în 2004 în cabinetul Raffarin, și din 2005 până la 27 martie 2007 în cabinetul de Villepin. Din 28 noiembrie 2004 este președintele partidului neogaullist (de orientare conservatoare) UMP, formațiunea succesoare a partidului RPR, înființat în 1974 de Jacques Chirac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel