Data publicării:

Nicolăescu, decizie RADICALĂ: Ce se va întâmpla cu spitalele din România

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Stiri
WhatsApp
eugen_nicolaescu
eugen_nicolaescu

Ministrul Sănătății, Eugen Nicolăescu, a luat o decizie radicală.

Acesta a spus, în cadrul unei conferințe de presă, că urmează să fie demarate controale în toate spitalele din România.

Eugen Nicolăescu a precizat că a luat această decizie în urma unor sesizări făcute de medici de pe teritoriul întregii țări. Controalele se vor desfășura în perioada în perioada 10 – 15 decembrie, urmând ca rezultatele să fie făcute publice pe data 19 decembrie.

"Am primit mai multe semnale de la medici care ne roagă să intervenim în a preveni situații dificile precum a fost cea de la Spitalul Județean din Ploiești. În toate cele 340 de spitale publice din România vom institui controale tematice în perioada care urmează.

Vor fi verificate asigurarea cu medicamente şi materiale de strictă necesitate, existanţa planificării medicilor de gardă, modul de organizare şi funcţionare a desfacerii de medicamente, realizarea planurilor cu ISU, asigurarea asistenţelor medicale în mediul rural, dar și verificarea şi menţinerea echipamentelor de urgenţă.

Constatările vor fi centralizate la Ministerul Sănătății. În baza acestor rezultate, vom avea planuri de măsuri pentru a nu ajunge la situații dificile  în instituțiile spitalicești", a spus Eugen Nicolăescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel