Nicolae Moga, ministrul de Interne, la Caracal: Dacă se va dovedi că polițiștii au greșit, pedeapsa va fi drastică
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Nicolae Moga. FOTO: Agerpres
Nicolae Moga. FOTO: Agerpres
Având în vedere gravitatea situației de la Caracal, în urma discuțiilor cu prim-ministrul Viorica Dăncilă, ministrul afacerilor interne, Nicolae Moga, împreună cu secretarul de stat Gheorghe Nucu Marin, se deplasează la Caracal pentru a se asigura că verificările privind modul în care au acționat polițiștii vor fi efectuate cu celeritate astfel încât eventualele nereguli să fie identificate și să fie dispuse cele mai drastice măsuri împotriva celor vinovați.

De asemenea, la ordinul ministrului Nicolae Moga, la Caracal se deplasează și șeful Poliției Române, chestor general de poliție Buda Ioan, și șeful Corpului de Control al ministrului, comisar-șef de poliție Ionică Iulian-Vincențiu.

Ministrul Nicolae Moga a atras atenția că nu va tolera niciun fel de ezitare sau încercare de ascundere a adevărului cu privire la condițiile în care a fost posibilă o astfel de tragedie. Dacă se va dovedi că polițiștii au greșit în modul în care au acționat, pedeapsa față de ei va trebui să fie drastică.

Încă de la preluarea mandatului, ministrul Nicolae Moga a avertizat că va manifesta toleranță zero față de persoanele care dau dovadă de lipsă de profesionalism, neglijență sau superficialitate în tot ceea ce înseamnă atribuțiile pentru protejarea cetățenilor. Asemenea angajați nu au ce căuta în rândul personalului Ministerului Afacerilor Interne și ar trebui imediat încheiate raporturile de serviciu cu aceștia, transmite MAI. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel